nl en

Subtropisch / Rode sesbania (Sesbania tripetii)

Rode sesbania (Sesbania tripetii) Rode sesbania (Sesbania tripetii) Rode sesbania (Sesbania tripetii)
Rode sesbania (Sesbania tripetii) Rode sesbania (Sesbania tripetii) Rode sesbania (Sesbania tripetii)
Rode sesbania (Sesbania tripetii)
2 Reviews | Review toevoegen
Een kleinblijvende kuipplant met clusters van rode bloemen en peulen die lang aan de plant blijven hangen. Door de harde zaden rammelen de peulen in de wind.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De rode sesbania maakt spectaculaire clusters van rode bloemen die gevolgd worden door honderden peulen. Deze peulen blijven gedurende de winter aan de plant hangen, waarbij de zaden in de peulen rammelen in de wind. De soort kan al binnen een jaar tot bloei komen en kan tot -5 graden Celsius buiten blijven. Omdat de plant klein blijft, is het een zeer geschikte kuipplant die gemakkelijk verplaatst kan worden naar binnen. De zaden zijn giftig, waardoor deze enkel via water verspreid kunnen worden. Ze hebben een zeer harde zaadwand die ze beschermt tijdens hun reis over rivieren en oceanen, zodat ze inmiddels ook in Afrika en de Verenigde Staten groeien. De soort is in warmere gebieden invasief, waardoor het wordt afgeraden om de plant op te kweken in zuidelijke landen.

Zaaibeschrijving: Zaden eerst aanschuren, zodat de zaadwand dunner wordt. Vervolgens 48 uur laten weken in lauwwarm water en daarna zaaien in zaai- en stekgrond. Grond daarbij constant vochtig houden en op een warme plaats wegzetten.  

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Sesbania tripetii
Nederlandse naam: Rode sesbania / Rammelaarplant
Oorsprong soort: Zuidoosten Zuid-Amerika

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Nico Glasbergen - 08-11-2023 11:20

Ik heb exact dezelfde ervaring als Anneke, die de eerste recensie schreef. Kiemt makkelijk, groeit vrij rap en bloeit ook nog eens snel. Ik heb helaas ook wat meeldauw in mijn planten. Het zet niet echt door en de plant lijkt er niet veel last van te hebben.

Anneke - 25-04-2020 19:24

Wat een geweldige plant: de zaden ontkiemen makkelijk en nog hetzelfde jaar gaven ze prachtige bloemen. (De planten zijn wel heel gevoelig voor meeldauw.)