nl en
๎Œ”

Subtropisch / Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea)

Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea)
Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea)
Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea)
1 Reviews | Review toevoegen
Een oranje paradijsvogelbloem met smal, gespeerd blad en een roder accent in de bloemen dan de gewone paradijsvogelbloem. Minimumtemperatuur van -5grC.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 4,00
per 3 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Strelitziaceae
Latijnse naam: Strelitzia juncea
Nederlandse naam: Gespeerde paradijsvogelbloem
Herkomst: Zuid-Afrika

Deze paradijsvogelbloem heeft biesachtig blad (1-2m) en onderscheid zich op die manier van de bekendere soort met banaanachtig blad. Ook de bloemen hebben een roder accent dan de gewone soort. De bloemen worden bestoven door vogels en verschijnen het talrijkst als de plant wordt gehouden in een krappe pot op een zonnige plek. De plant hoeft niet veel water en kan tegen temperaturen tot –5°C.

Zaaibeschrijving: Eerst het oranje pluis van de zaden verwijderen. Daarna zaden 24-48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen. Kieming kan enkele maanden duren.

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Foto 1 en 2: BotBln via Wikipedia
Foto 3: Brent Newhall (CCA-2.0 Wikipedia)

Sorteren op:

Review toevoegen
Marielle - 17-04-2021 08:52

De zaden heb ik op 15 april 21 binnen gekregen per post
Heb ze meteen in een thermosfles voorgeweekt +/- 48 uur
2 dagen later waren ze alle 3 al gekiemd in de thermosfles

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt functionele en analytische cookies. Functionele cookies maken de website gebruiksvriendelijk en met analytische cookies kunnen wij het aantal bezoekers bijhouden.
Accepteer geselecteerde cookies