Top

Theobroma cacao

  • Theobroma cacao
  • Theobroma cacao
  • Theobroma cacao
6,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Cacao

Herkomst:
Amazone


Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Cacao kennen we allemaal als grondstof van chocolade en het is met deze zaden mogelijk om uw eigen cacao op te kweken als kamerplant.
Cacaovruchten groeien aan 4 tot 8 meter hoge cacaobomen die voor het eerst in Peru gecultiveerd werden voor de verfrissende pulp. De vruchten kunnen wel 30 cm groot en 500 gram zwaar worden, kleuren bij rijping naar geeloranje en groeien direct aan de stam. Elke vrucht bevat 20 tot 60 cacaobonen die door de verfrissende pulp omgeven worden. De pulp wordt gebruikt voor sappen en smoothies, en de bonen vormen het hoofdingrediënt van chocolade. Elke boon bevat 40-50% cacaoboter en de stof theobromine, te vergelijken met caffeïne. Tegenwoordig is Ivoorkust de grootste producent van cacao met 1,3 miljoen ton per jaar en is Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld door diverse fabrieken in de Zaanstreek, waaronder Verkade.
De plant doet het goed als kamerplant, maar kan niet goed tegen direct zonlicht en een droge kachel. Zorg daarom voor een schaduwrijke standplaats en besproei de plant regelmatig met water.     

Zaaibeschrijving:
Zaden met de dikkere kant naar beneden zaaien in kokosvezel (Cocopeat) of eventueel in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden en op een warme plaats laten kiemen. De zaden blijven maar kort kiemkrachtig en mogen niet uitdrogen, waardoor u niet te lang moet wachten met het zaaien.

Zaaitijd:
Gehele jaar


Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 1: Luiso Valles (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 3: ZachandChristie.com Verwachte levertijd: 2 maanden
Reviews (0)
Type de code over