Top

Zanthoxylum piperitum

  • Zanthoxylum piperitum
  • Zanthoxylum piperitum
  • Zanthoxylum piperitum
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Japanse peperboom

Herkomst:
Japan

Minimumtemperatuur:
-15 graden Celsius

Beschrijving:
De Japanse peperboom groeit in de heuvels en bergen van Japan en is daardoor winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. De kleine boom of struik blijft met maximaal 2 meter vrij klein en heeft heerlijke ruikend, aromatisch, glanzend blad. De kleine, groengele bloemen worden gevolgd door rode vruchten van 5 mm groot. Deze vruchten worden in Japan gedroogd en veel gebruikt voor Japanse gerechten. Ze zijn ook een onderdeel van vijfkruidenpoeder 'five-spices', een Chinees kruidenmengsel. In deze rode vruchten zitten zwarte zaden die kunnen worden vermalen en gebruikt worden als peper. Het oogsten van peper uit eigen tuin is met deze plant dus mogelijk!
De plant is eenslachtig, waardoor u een mannelijke en vrouwelijke plant kunt laten groeien om zaden (peperkorrels) te produceren.  

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst aanvijlen of aanschuren en daarna 24 uur laten weken in lauwwarm water. Zaaien in zaai- en stekgrond en daarna eerst 3 maanden in de koelkast wegzetten. Grond daarbij constant vochtig houden. Bij 20-25grC tot kieming brengen.

Zaaitijd:
November - mei

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Rduta via Flickr (CCA-2.0)
Foto 2: Laurent Renault


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over