nl en
๎Œ”

Subtropisch / Tequila-agave (Agave tequilana)

Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana)
Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana) Tequila-agave (Agave tequilana)
Tequila-agave (Agave tequilana)
0 Review | Review toevoegen
De bekende alcoholische drank Tequila wordt gemaakt van deze bijzondere, blauwgrijze agavesoort. Komt voor in het centrale deel van Mexico.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 5,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Asparagaceae
Latijnse naam: Agave tequilana
Nederlandse naam: Tequila-agave
Herkomst: Mexico

De bekende alcoholische drank Tequila wordt gemaakt van deze bijzondere, blauwgrijze agavesoort. De plant groeit in het centrale deel van Mexico en komt voor op hoogtes boven de 1500 meter. Het blad is dik en vlezig, en kan in de natuur wel 3 meter lang worden. Als de plant volgroeid is, kan uit de groeipunt een bloeiwijze verschijnen. Deze krijgt een steel van wel 5 meter hoog en vormt gele bloemen die worden bestoven door vleermuizen. Na de bloei sterft de moederplant af, maar de zijscheuten groeien verder en ook produceert de plant zaden. In het hart van de plant worden veel suikers opgeslagen en dit deel is daarom belangrijk voor de productie van tequila. De oogst kan na 7 tot 14 jaar plaatsvinden, waarbij het blad van het hart wordt verwijderd. Het hart wordt vervolgens geroosterd en daarna geperst, zodat de suikerige vloeistof vrijkomt. Door fermentatie met een bacteriesoort ontstaat in deze vloeistof alcohol en daarmee een drank die tequila is gaan heten.
De tequila-agave kan gehouden worden als kuip- of kamerplant en houdt van een zonnige standplaats. Zorg daarnaast voor een zandrijke grond en geef water als deze grond volledig droog is.

Zaaibeschrijving: Zaden 12 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens oppervlakkig zaaien in een mix van zaai- en stekgrond en zand (1:1). Het geheel constant vochtig houden en wegzetten op een lichte standplaats. Overdag is de optimale temperatuur 20-25grC en ’s nachts 15-18grC. De kieming duurt vaak 1 tot 3 maanden en gaat minder makkelijk dan bij andere Agave-soorten.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.