nl en

Tropisch / Camouflageplant (Aglaonema pictum)

Camouflageplant (Aglaonema pictum) Camouflageplant (Aglaonema pictum) Camouflageplant (Aglaonema pictum)
Camouflageplant (Aglaonema pictum) Camouflageplant (Aglaonema pictum) Camouflageplant (Aglaonema pictum)
Camouflageplant (Aglaonema pictum)
7 Reviews | Review toevoegen
Het blad van deze soort ziet er spectaculair uit met een camouflagepatroon van wit, donkergroen en lichtgroen.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 8,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Het blad van deze soort ziet er spectaculair uit met een camouflagepatroon van wit, donkergroen en lichtgroen. Het is een zeer zeldzame soort die van nature voorkomt op de dichtbegroeide hellingen van vulkanen op Sumatra en het kleinere eiland Nias (voor de kust van Sumatra). Meestal op hoogtes tussen de 1.000 en 2.000 meter, maar soms ook dichter bij zeeniveau. De tot 50 cm grote plant groeit op de bosbodem, waardoor deze van nature gewend is aan schaduwrijke omstandigheden. Het blad is echter het mooist gekleurd als de plant op een lichte standplaats zonder direct zonlicht staat. De optimale groeitemperatuur ligt tussen de 20 en 25 grC, waarbij u temperatuurschommelingen zoveel mogelijk kunt voorkomen. De luchtvochtigheid kan het beste boven de 70% liggen (hoe hoger hoe beter) en anders kunt u de plant regelmatig besproeien met water. De grondsoort moet zeer luchtig zijn, waarbij bijvoorbeeld een mix van sphagnum (veenmos), perliet en boomschors geschikt is. Geef daarnaast regelmatig wat universele plantenvoeding. Al met al redelijk wat eisen dus, maar met deze omstandigheden is de soort echter goed te houden als kamerplant. De plant kan ook tot bloei komen met een witgroene bloeiwijze die na bestuiving wordt gevolgd door rode bessen.

Zaaibeschrijving: Het zaad is kort houdbaar en kan het beste snel na ontvangst worden gezaaid. Verwijder eerst eventuele vruchtrestanten en zaai het daarna in een mix van sphagnum-mos (te koop in tuincentra) en zand (1:1) bij 20-25 grC. Houd het geheel constant licht vochtig. Kieming meestal na enkele weken, maar kan volgen zolang het zaad hard is.   

Familie:
Araceae
Latijnse naam: Aglaonema pictum 
Nederlandse naam: Camouflageplant
Oorsprong soort: Sumatra (Indonesië)

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging  
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Overwateringkills - 24-09-2023 16:43

Unfortunately the seed I received had the growth point broken off and didn’t grow.

Henkko - 29-07-2023 15:21

Gelukt.png

Leena - 30-10-2022 15:02

Het zaadje was goed beschermd verpakt met een beetje mos en was al aan het kiemen doen ik hem uit de verpakking haalde. Goede service

Sam - 15-09-2022 18:51

In april 2022 had ik 1 zaadje besteld. Na 2 weken was het zaad ontkiemd en deze groeit nog steeds gestaag in een klein kwekerspotje met een mix van sphagnum mos en zand. Ik laat deze plant groeien in een afgesloten glazen pot om de luchtvochtigheid wat hoger te houden.

Ronald - 05-05-2022 15:33

22-12-2021 heb ik 2 zaden besteld, beide staan tot op heden in een kunststof kweekkas.
bij eentje komt nu een tweede blad in zicht, nog geen camouflage patroon zichtbaar.

Marina - 05-03-2022 12:20

Eind 2021 3 zaden besteld. Ze zijn allen ontkiemd en zien er gezond uit. Bij de eerste twee ontrold nu het eerste blad, met al een beetje van de tekening te zien (lichtere vlekken). Ze stonden de eerste tijd in sphagnum met zand, sinds een week of 4 staat het kluitje in een mengsel van potgrond, perliet, kokosvezel, actieve kool. Ze staan onder een doorzichtige stolp, in de schaduw van andere planten die onder een groeilamp staan. Heel leuk dat ze het zo goed doen. Benieuwd naar hoe de bladtekening zich ontwikkelt wanneer de planten volwassener worden.

Jefri - 01-02-2022 12:35

Begin december 2021 een zaadje besteld. Na enkele weken aanpassen aan zijn nieuwe thuis is ie goed vertrokken, het scheutje is intussen al een 2 a 3cm groot.