nl en

Tropisch / Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi)

Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi) Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi) Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi) Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi) Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi)
Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi) Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi) Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi) Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi) Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi)
Balgooy's Alocasia (Alocasia balgooyi)
1 Review | Review toevoegen
Dit is een zeldzame Alocasia-soort die op het eiland Sulawesi voorkomt in Indonesië.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 10,00
per gekiemd zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit is een zeldzame Alocasia-soort die op het eiland Sulawesi voorkomt in Indonesië. Daar groeit de plant in vochtige laagland regenwouden met een constant hoge luchtvochtigheid en temperatuur. De bladeren kunnen in de tropen wel een meter groot worden en vallen op door de grote, lichtgekleurde nerven. Bij jonge planten zijn die zilverwit en later kleuren ze naar lichtgroen. De bloeiwijze is wit en bestaat uit een schutblad en spadix, zoals kenmerkend voor aronskelken. 

De soort kan gehouden worden als kamerplant op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Zorg voor een goed doorlatende grond die constant vochtig is en geef eventueel regelmatig plantenvoeding voor een snellere groei. Daarnaast is het goed om de bladeren regelmatig te besproeien met water en een standplaats in de buurt van een verwarming te vermijden. 

Dr. Max van Balgooy was een Nederlandse botanist en werkzaam in Leiden. Hij was gespecialiseerd in Zuidoost-Aziatische flora en heeft tijdens expedities veel plantensoorten in dat gebied ontdekt. Deze Alocasia-soort is naar hem vernoemd.  

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct worden geplant in een goed doorlatende grond. Bijv. een mix van Spaghnum, zand en kokosgrond. Het geheel vochtig houden en warm zetten (25-30grC is optimaal). 

Familie: Araceae
Latijnse naam: Alocasia balgooyi
Nederlandse naam: Balgooy’s Alocasia
Oorsprong soort: Sulawesi, Indonesië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto's: Patrick Blanc

Sorteren op:

Review toevoegen
Anoniem - 24-09-2023 16:33

Seed I received wasn’t the strongest one and had some rot already. Unfortunately it didn’t make it….