nl en
๎Œ”

Tropisch / Alocasia (Alocasia beccarii)

Alocasia (Alocasia beccarii)
Alocasia (Alocasia beccarii)
0 Review | Review toevoegen
Deze zeldzame Alocasia-soort komt voor in het laagland regenwoud van Borneo.
โ‚ฌย 10,00
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Alocasia beccarii
Nederlandse naam: Alocasia
Herkomst: Borneo

Deze zeldzame Alocasia-soort komt voor in het laagland regenwoud van Borneo. Oorspronkelijk ontdekt in het noorden, maar inmiddels wordt de soort verspreid over het eiland aangetroffen. De bladeren zijn langwerpig en kunnen uiteindelijk 15 cm groot worden. Dat is vrij klein voor een Alocasia, waarbij de maximale grootte van de plant ook maar 30 cm is. De bloeiwijze is witgroen en wordt gevolgd door oranjerode vruchten met daarin 1 zaad. 

De plant doet het optimaal bij een temperatuur tussen de 25 en 30grC, maar kan eventueel ook iets minder warm worden gehouden. Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid (>70%) belangrijk en anders kunt u de bladeren regelmatig besproeien met water. Zorg voor een luchtige, goed doorlatende grond met veel organisch materiaal en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. 

De soort is vernoemd naar de Italiaanse botanicus Odoardo Beccari, de ontdekker van de reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum). 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan verder ontwikkelen in Sphagnum-mos. Na de vorming van de eerste blaadjes kan deze worden verpot in een luchtig grondmengsel met bijv. Sphagnum, turf, kokosvezel en/of ander organisch materiaal.  

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto: Dani González Sánchez

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.