nl en

Tropisch / Alocasia (Alocasia brancifolia)

Alocasia (Alocasia brancifolia) Alocasia (Alocasia brancifolia)
Alocasia (Alocasia brancifolia) Alocasia (Alocasia brancifolia)
Alocasia (Alocasia brancifolia)
1 Review | Review toevoegen
Deze zeldzame Alocasia-soort heeft opvallend blad dat diep is ingesneden.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 9,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Alocasia brancifolia
Nederlandse naam: Alocasia
Herkomst: Nieuw-Guinea

Deze zeldzame Alocasia-soort heeft opvallend blad dat diep is ingesneden. Daarmee wijkt het af van de meeste andere Alocasia-soorten, omdat die over het algemeen hartvormig blad hebben. Door de vorm heeft het iets weg van een varen- of palmblad. De bladstel is sierlijk gevlekt en lijkt op de steel van de bekende Alocasia zebrina. De soort komt van oorsprong uit de regenwouden van Nieuw-Guinea. De plant kan daar tot 2 meter groot worden, maar blijft bij een groei als kamerplant een stuk kleiner. Zorg daarbij voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht, een hoge luchtvochtigheid (of besproei de bladeren regelmatig met water) en een goed doorlatende grond. 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan verder ontwikkelen in Spaghnum-mos. Na de vorming van de eerste blaadjes kan deze worden verpot in een luchtig grondmengsel met bijv. Spaghnum, turf, kokosvezel en/of ander organisch materiaal.  

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Nico Glasbergen - 19-09-2022 14:14

Het zaad kwam binnen in een plukje mos. Ik zag het nauwelijk zitten, maar heb het plukje in fijn gestampte potgrond gedaan en heel licht afgedekt. Na een week of 2 kwam het stengeltje boven en het groeit nu langzaam maar zeker door. Ik heb wel een grote plastic zak over de pot gedaan, rustend op saté prikkers. Gaat prima zo.