nl en
๎Œ”

Tropisch / Alocasia (Alocasia heterophylla)

Alocasia (Alocasia heterophylla) Alocasia (Alocasia heterophylla)
Alocasia (Alocasia heterophylla) Alocasia (Alocasia heterophylla)
Alocasia (Alocasia heterophylla)
0 Review | Review toevoegen
Zeldzame soort van de Filipijnen met blauwgroen gekleurd blad.
โ‚ฌย 10,00
per gekiemd zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
De bladeren van deze Alocasia-soort zijn blauwgroen gekleurd en hebben een pijlachtige vorm. De nerven zijn donkergroen en een blad kan ongeveer 25 cm groot worden. De vorm en de kleur van de bladeren kan per plant (en zelfs binnen een plant) verschillen, waardoor de soortnaam ‘heterophylla’ (divers blad) tot stand is gekomen. De soort komt uit de Filipijnen waar deze met name in tropische bossen langs de kust voorkomt. Vaak op hellingen met relatief veel kalk in de grond. De luchtvochtigheid ligt op die plekken rond de 60-70%, waardoor de plant niet snel last heeft van een lagere luchtvochtigheid in huis. 

De grootte van de plant in de tropen kan zo’n 50 cm bedragen, maar als kamerplant blijft deze meestal wat kleiner. Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht en een goed doorlatende grond. Gemengd met wat kalk om dus de natuurlijke standplaats in de Filipijnen na te bootsen. De plant houdt van regelmatig water, maar het beste kan deze tussen het water geven door een klein beetje droog worden. 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct worden geplant in een goed doorlatende, vochtige grond (bijv. spaghnum, kokosvezel en kalkrijk zand). Verder laten ontwikkelen bij 25-30grC. Vanaf de eerste bladeren kunt u de plant laten wennen aan de temperatuur van de huiskamer. 

Familie: Araceae
Latijnse naam: Alocasia heterophylla
Nederlandse naam: Alocasia 
Oorsprong soort: Filipijnen

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 7 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.