nl en
๎Œ”

Tropisch / Alocasia (Alocasia portei)

Alocasia (Alocasia portei) Alocasia (Alocasia portei) Alocasia (Alocasia portei) Alocasia (Alocasia portei) Alocasia (Alocasia portei)
Alocasia (Alocasia portei) Alocasia (Alocasia portei) Alocasia (Alocasia portei) Alocasia (Alocasia portei) Alocasia (Alocasia portei)
Alocasia (Alocasia portei)
0 Review | Review toevoegen
Dit is een vrij zeldzame en grote Alocasia-soort uit de regenwouden van de Filipijnen.
โ‚ฌย 10,00
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Alocasia portei
Nederlandse naam: Alocasia
Herkomst: Filipijnen

Dit is een vrij zeldzame en grote Alocasia-soort uit de regenwouden van de Filipijnen. De plant kan daar een hoogte van wel 3,5 meter bereiken, waarbij de bladeren meer dan een meter groot worden. Het blad is diep ingesneden en dat maakt het een sierlijke soort om te zien. Het blad zelf is donkergroen, maar de nerven hebben een lichte kleur en vallen daardoor op. De bladrand is vaak gegolfd, waardoor de plant er wat grillig uit kan zien. Na enkele jaren kan de plant ook bloeien met een bloeiwijze die bestaat uit een groen schutblad en een lichtgekleurde spadix. Er verschijnen meestal meerdere bloeiwijzen tegelijkertijd. 

Als kamerplant blijft de soort kleiner dan in de tropen, maar de bladeren kunnen nog steeds vrij groot worden. Zorg voor een luchtige, goed doorlatende grond en geef de plant regelmatig water. Daarnaast is het belangrijk om een lichte standplaats te kiezen zonder direct zonlicht. 

Zaaibeschrijving: Zaad is al gekiemd en kan direct worden geplant in een luchtig grondmengsel (met bijv. Spaghnum-mos, kokosvezel en vermiculiet). Grond constant vochtig houden en verder laten ontwikkelen bij 25-30 grC. Daarna geleidelijk laten wennen aan huiskamercondities. 

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.