nl en
๎Œ”

Tropisch / Alocasia (Alocasia princeps)

Alocasia (Alocasia princeps)
Alocasia (Alocasia princeps)
0 Review | Review toevoegen
Deze Alocasia-soort komt voor in de regenwouden van Borneo.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 dagen

โ‚ฌย 10,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Alocasia princeps
Nederlandse naam: Alocasia
Herkomst: Borneo

Deze Alocasia-soort komt voor in de regenwouden van Borneo. Meestal op hellingen van zeeniveau tot 1200 meter hoogte, waarbij er uit een wortelstok verschillende stengels kunnen ontwikkelen. De plant kan tot een hoogte van 2 meter groeien, waarbij de bladeren een grootte van ongeveer 60 cm kunnen bereiken. Ze zijn pijlvormig en glanzend. De bladkleur kan verschillen, maar de moederplant van deze zaden heeft een vrij lichte kleur met donkere nerven. Zie hiervoor de foto. De bloeiwijze bestaat uit een roze-witte schutblad en een crèmekleurige spadix. De bloemen worden gevolgd door oranjerode bessen met daarin 1 zaad. 

Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht en besproei de bladeren regelmatig bij een luchtvochtigheid onder de 60%. De plant houdt van een goed doorlatende grond met organisch materiaal die constant licht vochtig kan worden gehouden. 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct worden geplant in een zeer doorlatende grond met organisch materiaal. Voor de eerste ontwikkeling is 25-30grC optimaal. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.