nl en
๎Œ”

Tropisch / Reuzenalocasia (Alocasia robusta)

Reuzenalocasia (Alocasia robusta) Reuzenalocasia (Alocasia robusta)
Reuzenalocasia (Alocasia robusta) Reuzenalocasia (Alocasia robusta)
Reuzenalocasia (Alocasia robusta)
1 Review | Review toevoegen
De bladeren van deze soort worden gigantisch en zijn het grootst van alle Alocasia-soorten.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 9,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De bladeren van deze soort worden gigantisch en zijn het grootst van alle Alocasia-soorten. In het regenwoud van Borneo kunnen ze een lengte van wel 4 meter bereiken en een breedte van 2,5 meter. Dit gaat alleen om het bladoppervlak, want de bladsteel kan ook nog eens een lengte van 3 meter halen met daarbij een dikte van 30 cm. In de jaren ’90 heeft een onderzoeker (Anthony Lamb) een blad gemeten met een grootte van 4,57 meter en dat zou het grootste aaneengesloten blad ter wereld zijn. Helaas heeft hij er geen bewijs van, waardoor het Guinness Book of Records deze meting niet heeft opgenomen. 

De soort groeit alleen op Borneo en dan met name op open stukken in het regenwoud. De bloeiwijze bestaat uit een donkerpaars schutblad en een wit-roze spadix. De vrouwelijke bloemen produceren oranje-rode bessen met daarin 1 zaad. 

Als kamerplant blijft de plant kleiner dan in het regenwoud, maar bij de juiste condities kan deze nog steeds heel groot worden. Zorg voor een goed doorlatende, constant vochtige grond. Plantenvoeding kan helpen voor een snelle en goede groei. De luchtvochtigheid kan het beste boven de 60% blijven en de bladeren kunnen regelmatig worden besproeid met water. Kies een lichte standplaats zonder direct zonlicht. 

Zaaibeschrijving: Het zaad kan (verder) ontwikkelen in Sphagnum-mos bij 25 tot 30grC. Bij de vorming van een eerste blaadje kan deze worden overgezet naar een goed doorlatende grond met organisch materiaal. 

Familie: Araceae
Latijnse naam: Alocasia robusta
Nederlandse naam: Reuzenalocasia
Oorsprong soort: Borneo

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Ania - 15-05-2023 14:21

Is goed verpakt in sphagnum mos aangekomen. Heb het zaadje uit het vruchtvlees gehaald en op een warmte mat geplaatst in sphagnum. Het is inmiddels gekiemd (2 weken later). Ik ben heel benieuwd hoe groot ie zal worden.