nl en
๎Œ”

Tropisch / Alocasia (Alocasia sp. 'Tandurusa')

Alocasia (Alocasia sp. 'Tandurusa') Alocasia (Alocasia sp. 'Tandurusa') Alocasia (Alocasia sp. 'Tandurusa')
Alocasia (Alocasia sp. 'Tandurusa') Alocasia (Alocasia sp. 'Tandurusa') Alocasia (Alocasia sp. 'Tandurusa')
Alocasia (Alocasia sp. 'Tandurusa')
2 Reviews | Review toevoegen
Het lichtgekleurde blad heeft vele donkergekleurde nerven en daarmee is het een bijzondere verschijning.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 15,00
per knolletje
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Alocasia sp. ‘Tandurusa’ / ‘Jacklyn’
Nederlandse naam: Alocasia
Herkomst: Sulawesi, Indonesië

Het lichtgekleurde blad heeft vele donkergekleurde nerven en daarmee is het een bijzondere verschijning. Het is een zeldzame soort die vooral in cultuur bekend is en waarvan de natuurlijke oorsprong nog onduidelijk is. Die ligt in ieder geval in het regenwoud van het noorden van Sulawesi. Het is echter nog  niet duidelijk of het om een nieuwe soort gaat of om een hybride of kruising van een bestaande soort (bijv. een mutatie van Alocasia portei). De plant kan in ieder geval in collecties worden aangetroffen onder de naam ‘Tandurusa’ of ‘Jacklyn’ en botanici zullen moeten gaan bepalen onder welke naam de plant officieel kan worden geregistreerd. 

Het is een tropische soort die houdt van een hoge luchtvochtigheid (>70%) en een relatief hoge temperatuur (22-28grC). Verder is het belangrijk om een lichte standplaats te bieden zonder direct zonlicht en een goed doorlatende, constant vochtige grond. De plant blijft met maximaal 1 meter vrij klein en produceert ook sierlijke, gevlekte bladstelen. 

Zaaibeschrijving: Het kleine knolletje (1,5-2 cm) vormt bij ontvangst meestal al wortels en kan dan direct worden geplant in een goed doorlatende, luchtige grond. Bijv. een mix van boomschors, perliet, sphagnum en kokosgrond. Als deze nog geen wortels heeft, kunt u die eerst laten ontwikkelen in Sphagnum-mos en daarna overzetten. 

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Ruben - 17-06-2023 14:44

Bij ontvangst had het knolletje nog geen wortels. Ik heb hem daarom eerst in sphagnum mos gezaaid. Drie maanden geen enkel teken van leven en ineens schiet hij omhoog. Ik had de hoop al een beetje opgegeven, maar zo zie je maar dat geduld wordt beloond.

Sam - 25-10-2022 10:42

In september 2022 had ik 1 knolletje besteld. Inmiddels is het plantje boven de grond aan het groeien. Ik heb het knolletje in een kwekerspotje geplant met een mix van kokosgrond, boomschors, perliet, vermiculiet en houtskool. De plant staat in een plantenkas in de vensterbank.