nl en

Tropisch / Aronskelk (Amorphophallus asper)

Aronskelk (Amorphophallus asper)
Aronskelk (Amorphophallus asper)
0 Review | Review toevoegen
Een zeldzame soort met kleine populaties in de regenwouden van Sumatra in Indonesië.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 dagen

€ 8,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Amorphophallus asper
Nederlandse naam: Aronskelk
Herkomst: Sumatra, Indonesië

Een zeldzame soort met kleine populaties in de regenwouden van Sumatra in Indonesië. De bloeiwijze kan tot ongeveer 1,5 meter hoog groeien en bestaat uit een groen schutblad en een crèmekleurige spadix. Met een onaangename geur worden vliegen en kevers aangetrokken die de bloemen kunnen bestuiven. Na bestuiving worden er rode bessen gevormd die elk 1 zaad bevatten. Het blad heeft een gevlekte bladsteel en wordt telkens opgevolgd door een groter blad vanuit een ondergrondse knol. Zo heeft de plant 1 blad tegelijkertijd met een parapluachtige vorm. 

Meestal een keer per jaar gaat de plant in rust, waarbij er enige tijd geen blad zichtbaar zal zijn. In die periode is het belangrijk om minder water te geven, maar de grond niet volledig droog te laten worden. De knol zal vanzelf weer gaan uitlopen. Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht en een goed doorlatende grond met organisch materiaal. De optimale groeitemperatuur ligt tussen de 25 en 30grC, maar de soort doet het ook goed bij kamertemperatuur. Voor het inzetten van de bloei kan een hogere temperatuur wel nodig zijn. 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct verder worden opgekweekt in een goed doorlatende grond met organisch materiaal. Houd de grond constant licht vochtig en de temperatuur in de eerste fase minimaal op 20grC. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.