nl en
๎Œ”

Tropisch / Beccari's aronskelk (Amorphophallus beccarii)

Beccari's aronskelk (Amorphophallus beccarii) Beccari's aronskelk (Amorphophallus beccarii)
Beccari's aronskelk (Amorphophallus beccarii) Beccari's aronskelk (Amorphophallus beccarii)
Beccari's aronskelk (Amorphophallus beccarii)
0 Review | Review toevoegen
Dit is een zeer zeldzame Amorphophallus uit het regenwoud in het noorden en westen van Sumatra.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 dagen

โ‚ฌย 20,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Amorphophallus beccarii
Nederlandse naam: Beccari’s aronskelk
Herkomst: Sumatra, Indonesië

Dit is een zeer zeldzame Amorphophallus uit het regenwoud in het noorden en westen van Sumatra. De bloeiwijze heeft een grote, wit-roze spadix met daaromheen een paars schutblad met lichte vlekken. Het schutblad groeit vrij breed uit en hangt vaak met de punt naar voren, waardoor het lijkt op een soort capuchon. De hoogte van de bloeiwijze kan tot 60 cm bedragen en het parapluvormige blad groeit met 90 cm wat hoger. De bloem- en bladsteel zijn meestal gevlekt, maar ongevlekt komt bij individuen ook voor. De plant groeit vanuit een ondergrondse knol en heeft af en toe een rustperiode. Die periode volgt onregelmatig en wordt niet beïnvloed door droogte of een lagere temperatuur. 

De plant kan worden gehouden in een zeer doorlatende grond met organisch materiaal. Houd die grond constant licht vochtig, ook in de rustperiode. Zorg daarnaast voor een schaduwrijke standplaats en bij voorkeur een temperatuur boven de 20grC.  

De soort is vernoemd naar de Italiaanse botanicus Odoardo Beccari die op Sumatra de Amorphophallus titanum heeft aangetroffen en beschreven. 

Zaaibeschrijving: Het zaad kan (verder) worden opgekweekt in een goed doorlatend grondmengsel met organisch materiaal. Houd dat constant licht vochtig. Voor de eerste ontwikkeling is een temperatuur van 25-30grC optimaal.   

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.