nl en

Tropisch / Aronskelk (Amorphophallus borneensis)

Aronskelk (Amorphophallus borneensis) Aronskelk (Amorphophallus borneensis) Aronskelk (Amorphophallus borneensis)
Aronskelk (Amorphophallus borneensis) Aronskelk (Amorphophallus borneensis) Aronskelk (Amorphophallus borneensis)
Aronskelk (Amorphophallus borneensis)
1 Review | Review toevoegen
Een relatief grote Amorphophallus-soort van Borneo.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 10,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Amorphophallus borneensis
Nederlandse naam: Aronskelk
Herkomst: Borneo

Deze Amorphophallus-soort komt alleen voor op Borneo en groeit daar in het laagland regenwoud op hoogtes tussen de 300 en 500 meter. Het is een relatief grote soort, waarbij het blad in de tropen een hoogte kan bereiken van 180 cm. De bladsteel is sterk gevlekt en soms lijkt het alsof deze bedekt is met korstmossen. De bloeiwijze heeft een groen-paars schutblad en een wit-roze spadix. Na bestuiving wordt deze gevolgd door oranje-gele vruchten met in elk daarvan 1 zaad.

De plant groeit vanuit een ondergrondse knol met 1 blad tegelijkertijd. Telkens wordt een blad opgevolgd door een groter blad, waarbij er steeds meer energie in de knol wordt opgeslagen. Als deze groot genoeg is, zal de plant tot bloei kunnen komen. Meestal lukt dit vanaf een gewicht van ongeveer 1 kg. De plant kan goed gehouden worden als kamerplant, maar voor de bloei is uiteindelijk een hogere temperatuur nodig van 25-30grC. Zorg voor een goed doorlatende grond en houd deze constant licht vochtig. Als de plant in rust gaat (dat bij deze soort niet vaak voorkomt), is het goed om de grond wat minder vochtig te houden. Daarnaast is een lichte standplaats zonder direct zonlicht geschikt.  

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct worden gezaaid in een goed doorlatende grond met organisch materiaal en bijv. perliet. Voor de eerste ontwikkeling is een temperatuur van 25-30grC optimaal. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Overwateringkills - 24-09-2023 16:31

Seed arrived already with a small root and growth point and is already growing it’s second leaf.