nl en

Tropisch / Aronskelk (Amorphophallus muelleri)

Aronskelk (Amorphophallus muelleri) Aronskelk (Amorphophallus muelleri) Aronskelk (Amorphophallus muelleri)
Aronskelk (Amorphophallus muelleri) Aronskelk (Amorphophallus muelleri) Aronskelk (Amorphophallus muelleri)
Aronskelk (Amorphophallus muelleri)
0 Review | Review toevoegen
Deze Amorphophallus-soort wordt in Zuidoost-Azië gehouden om de eetbare knol.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 dagen

€ 6,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Amorphophallus muelleri
Nederlandse naam: Aronskelk
Herkomst: Zuidoost-Azië

Deze Amorphophallus-soort wordt in Zuidoost-Azië gehouden om de eetbare knol. Die moet eerst worden gekookt om gifstoffen af te breken en wordt dan als groente toegevoegd aan gerechten. Het natuurlijke verspreidingsgebied ligt in Indonesië, Maleisië, Thailand en Myanmar, en dan vooral in tropische bossen met een drogere periode. Tijdens droogte gaat de plant in rust om later weer vanuit de knol uit te lopen. Als de knol groot genoeg is, kan de plant tot bloei komen met een bloeiwijze tot 60 cm hoog. Het schutblad is paars met witte vlekken en de spadix is lichtgekleurd en vaak wat verdikt. De soort is zelfbestuivend, waardoor er na de bloei gemakkelijk vruchten worden gevormd met in elk 1 zaad. De bladeren hebben een wit-gevlekte bladsteel en groeien tot een hoogte van ongeveer een meter. Op de bladeren kan de plant broedknolletjes ontwikkelen, zodat deze zich ook ongeslachtelijk kan voortplanten. 

Het is een makkelijk te houden soort die het beste in een goed doorlatende grond kan groeien. Geef tijdens de rustperiode veel minder water. 

Zaaibeschrijving: Het zaad kan (verder) worden opgekweekt in een goed doorlatend grondmengsel met organisch materiaal. Houd dat constant licht vochtig. Voor de eerste ontwikkeling is een temperatuur van 25-30grC optimaal.  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.