nl en
๎Œ”

Tropisch / Anthurium (Anthurium brownii)

Anthurium (Anthurium brownii) Anthurium (Anthurium brownii)
Anthurium (Anthurium brownii) Anthurium (Anthurium brownii)
Anthurium (Anthurium brownii)
4 Reviews | Review toevoegen
Dit is een zeldzame en decoratieve Anthurium-soort uit de regenwouden van het noorden in Zuid-Amerika.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 6,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit is een zeldzame en decoratieve Anthurium-soort uit de regenwouden van het noorden in Zuid-Amerika. De verspreiding lijkt vooral in Colombia te liggen, maar de soort is ook aangetroffen in omringende landen. De plant groeit meestal als epifyt in bomen, waarbij de wortels zorgen voor houvast en het opvangen van regenwater. De wortels zijn dus niet gewend aan grond, waardoor de plant in een zeer doorlatende grond kan worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan orchideeëngrond dat eventueel gemixt kan worden met Spaghnum-mos, kokosgrond en/of zand. Het mengsel kan constant licht vochtig worden gehouden en kan het beste niet te droog of te nat worden. Het hartvormige blad is redelijk bestand tegen een wat lagere luchtvochtigheid, maar het kan goed zijn om het regelmatig te besproeien met water. Daarnaast is de plant niet goed bestand tegen zonlicht, zodat een standplaats in indirect zonlicht (bijv. op het noorden) geschikt is. De plant blijft relatief klein en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 80 cm. Na een paar jaar kan deze ook bloeien met een witgroene bloeiwijze die bestaat uit een schutblad en een bloeikolf. Kenmerkend voor de aronskelkenfamilie waar de soort toe behoord.  

Zaaibeschrijving: Het zaad is al gekiemd en kan worden geplant in een mix van Sphagnum-mos en grond (bijv. kokosgrond of zaai- en stekgrond). Het geheel in de eerste fase nog even afdekken met folie of glas, maar later kan deze in huiskamercondities verder worden opgekweekt. Zorg voor een warme standplaats zonder direct zonlicht.  

Familie: Araceae
Latijnse naam: Anthurium brownii
Nederlandse naam: Anthurium
Oorsprong soort: Noorden Zuid-Amerika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto: Reinaldo Aguilar

Sorteren op:

Review toevoegen
Maggy - 10-09-2023 01:22

Snelle levering, meteen in sphagnum mos gezet en binnen een week kwam het eerste steeltje al naar boven. Super blij mee.

Lou - 04-07-2023 19:25

Perfect toegekomen en flink aan het groeien!

Serina - 13-06-2022 14:36

De ontkiemende zaadjes zagen er perfect uit. Ze groeien goed! Heel erg bedankt voor de nette en snelle service

Annemarie - 26-05-2022 10:30

I bought two seeds. They arrived in fine shape in some sphagnum mos. They were already germinating and didn't skip a bead in growing. Curious to see them mature!