nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Anthurium (Anthurium brownii) Anthurium (Anthurium brownii)
Anthurium (Anthurium brownii)
Anthurium (Anthurium brownii)

Anthurium (Anthurium brownii)

Dit is een zeldzame en decoratieve Anthurium-soort uit de regenwouden van het noorden in Zuid-Amerika. De verspreiding lijkt vooral in Colombia te liggen, maar de soort is ook aangetroffen in omringende landen. De plant groeit meestal als epifyt in bomen, waarbij de wortels zorgen voor houvast en het opvangen van regenwater. De wortels zijn dus n.. Lees meer
6,00
Prijs per gekiemd zaad
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Dit is een zeldzame en decoratieve Anthurium-soort uit de regenwouden van het noorden in Zuid-Amerika. De verspreiding lijkt vooral in Colombia te liggen, maar de soort is ook aangetroffen in omringende landen. De plant groeit meestal als epifyt in bomen, waarbij de wortels zorgen voor houvast en het opvangen van regenwater. De wortels zijn dus niet gewend aan grond, waardoor de plant in een zeer doorlatende grond kan worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan orchideeëngrond dat eventueel gemixt kan worden met Spaghnum-mos, kokosgrond en/of zand. Het mengsel kan constant licht vochtig worden gehouden en kan het beste niet te droog of te nat worden. Het hartvormige blad is redelijk bestand tegen een wat lagere luchtvochtigheid, maar het kan goed zijn om het regelmatig te besproeien met water. Daarnaast is de plant niet goed bestand tegen zonlicht, zodat een standplaats in indirect zonlicht (bijv. op het noorden) geschikt is. De plant blijft relatief klein en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 80 cm. Na een paar jaar kan deze ook bloeien met een witgroene bloeiwijze die bestaat uit een schutblad en een bloeikolf. Kenmerkend voor de aronskelkenfamilie waar de soort toe behoord.  

Zaaibeschrijving: Het zaad is al gekiemd en kan worden geplant in een mix van Sphagnum-mos en grond (bijv. kokosgrond of zaai- en stekgrond). Het geheel in de eerste fase nog even afdekken met folie of glas, maar later kan deze in huiskamercondities verder worden opgekweekt. Zorg voor een warme standplaats zonder direct zonlicht.  Foto: Reinaldo Aguilar

Productspecificatie

Familie:
Araceae
Wetenschappelijke naam:
Anthurium brownii
Nederlandse naam:
Anthurium
Oorsprong soort:
Noorden Zuid-Amerika
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Araceae
Wetenschappelijke naam:
Anthurium brownii
Nederlandse naam:
Anthurium
Oorsprong soort:
Noorden Zuid-Amerika
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 5 beoordelingen
4
1
0
0
0

MT

Twee gekiemde zaden besteld. Een lijkt al een hele tijd na zijn eerste blaadje niet door te groeien, de ander groeit goed met na enkele maanden vier blaadjes.


Maggy

Snelle levering, meteen in sphagnum mos gezet en binnen een week kwam het eerste steeltje al naar boven. Super blij mee.


Lou

Perfect toegekomen en flink aan het groeien!


Serina

De ontkiemende zaadjes zagen er perfect uit. Ze groeien goed! Heel erg bedankt voor de nette en snelle service


Annemarie

I bought two seeds. They arrived in fine shape in some sphagnum mos. They were already germinating and didn't skip a bead in growing. Curious to see them mature!