nl en
๎Œ”

Tropisch / Anthurium (Anthurium clarinervium)

Anthurium (Anthurium clarinervium) Anthurium (Anthurium clarinervium) Anthurium (Anthurium clarinervium)
Anthurium (Anthurium clarinervium) Anthurium (Anthurium clarinervium) Anthurium (Anthurium clarinervium)
Anthurium (Anthurium clarinervium)
1 Review | Review toevoegen
De bijzondere bladeren van deze Anthurium zijn hartvormig en licht behaard, waardoor ze zacht aanvoelen.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 6,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De bijzondere bladeren van deze Anthurium zijn hartvormig en licht behaard, waardoor ze zacht aanvoelen. Ze zijn dondergroen en hebben opvallende lichtgekleurde nerven. De soort komt van oorsprong uit het uiterste zuiden van Mexico, bij de grens met Guatemala. Daar groeit de plant in het regenwoud als epifyt in bomen en op rotsen. De bloeiwijze is wit en wordt na bestuiving gevolgd door oranje bessen. 

De plant blijft van nature relatief klein en is ook qua omstandigheden vrij makkelijk te houden als kamerplant. Zorg voor een zeer luchtige, doorlatende grond met bijv. een mix van boomschors, perliet en Sphagnum-mos (of orchideeëngrond) en houd de grond constant licht vochtig. Daarnaast is het belangrijk om een lichte standplaats te geven zonder direct zonlicht. Kamertemperatuur is voldoende en de luchtvochtigheid kan het beste boven de 60% blijven. 

Zaaibeschrijving: Het zaad kan (verder) worden gekiemd in Sphagnum-mos bij een temperatuur van 22 tot 28 grC. Na de vorming van de eerste wortels kan het worden overgezet in een goed doorlatende, luchtige grond.  

Familie: Araceae
Latijnse naam: Anthurium clarinervium
Nederlandse naam: Anthurium
Oorsprong soort: Mexico

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Wietske A. - 04-05-2023 14:06

Bestelt op 13 februari en kreeg deze netjes binnen 2 werkdagen geleverd. In een een klein vooraadpotje met spaghnum mos laten ontkiemen (welke ook duidelijk beschreven staat in de instructie), inmiddels begin mei staat deze nu in een klein kweekpotje, stevig geworteld en een prachtig en schattig eerste (baby) blad gegeven.