nl en
๎Œ”

Tropisch / Anthurium (Anthurium luxurians)

Anthurium (Anthurium luxurians)
Anthurium (Anthurium luxurians)
0 Review | Review toevoegen
Het blad kleurt van lichtgroen naar donkergroen en heeft een opvallend gebobbeld oppervlak.
โ‚ฌย 10,00
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Anthurium luxurians
Nederlandse naam: Anthurium
Herkomst: Colombia

Deze zeldzame Anthurium-soort komt uit het laagland regenwoud in Colombia. Daar komt deze vooral voor langs beken en groeit met de wortels in de grond. Het is dus geen epifyt, zoals veel andere Anthurium-soorten. Het blad kleurt van lichtgroen naar donkergroen en heeft een opvallend gebobbeld oppervlak. In combinatie met de mooie glans ziet het blad er aantrekkelijk uit. Het kan ongeveer 50 cm breed worden en groeit op een bladsteel die 80 cm lang kan worden. De bloeiwijze heeft een wit-groene kleur en wordt na bestuiving gevolgd door rood-paarse bessen.
   
De plant verlangt een hoge luchtvochtigheid en een standplaats in indirect zonlicht. Omdat de soort in de onderste laag van het regenwoud groeit, is deze ook bestand tegen schaduwrijke omstandigheden. De optimale temperatuur ligt tussen de 25 en 30grC, maar de plant groeit prima vanaf een temperatuur van 21grC. Zorg voor een goed doorlatende grond met bijvoorbeeld schors, perliet en organisch materiaal en houd dat mengsel constant licht vochtig. 

Zaaibeschrijving: Het gekiemde zaad kan verder ontwikkelen in Sphagnum-mos. Bij de vorming van het eerste blad overzetten naar een goed doorlatend grondmengsel.        

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 18 graden Celsius

Foto: Ecuagenera Araceae

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.