nl en
๎Œ”

Tropisch / Vinger-anthurium (Anthurium pedatoradiatum)

Vinger-anthurium (Anthurium pedatoradiatum) Vinger-anthurium (Anthurium pedatoradiatum)
Vinger-anthurium (Anthurium pedatoradiatum) Vinger-anthurium (Anthurium pedatoradiatum)
Vinger-anthurium (Anthurium pedatoradiatum)
0 Review | Review toevoegen
Het blad van deze Anthurium is diep ingesneden, waardoor het een vingerachtige vorm heeft.
โ‚ฌย 8,00
per gekiemd zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Het blad van deze Anthurium is diep ingesneden, waardoor het een vingerachtige vorm heeft. Het is heldergroen, glanzend en kan tot 60 cm breed worden. De plant in zijn geheel kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter, waardoor deze soort relatief klein blijft. De soort komt van nature voor in het regenwoud van Zuid-Mexico. In tegenstelling tot andere Anthurium-soorten, groeit de vinger-anthurium daar op de bosbodem en wortelt deze dus in grond. De meeste andere soorten zijn epifyten en groeien dus op rotsen of in bomen. Dit zorgt ervoor dat het grondmengsel voor deze soort afwijkt en wat minder luchtig kan zijn dan dat voor epifytische soorten. Zorg wel nog steeds voor een doorlatende grond, maar gebruik bijv. potgrond als basis en meng daar turf en organisch materiaal door voor de luchtigheid. Houd de grond constant licht vochtig voor een goede groei.  

De plant houdt verder van een lichte standplaats zonder direct zonlicht, een temperatuur tussen 20 en 25grC en een luchtvochtigheid van 50-70% is voldoende. Na enkele jaren kan de plant ook tot bloei komen met een bloeiwijze die bestaat uit een groen schutblad en een paarse spadix. 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan verder ontwikkelen tussen een vochtig tissue. Zodra het eerste blaadje wordt gevormd, kan het worden overgezet naar een luchtig grondmengsel. Eerst nog afgedekt met huishoudfolie of glas, waarna het langzaam kan worden gewend aan de omstandigheden in de huiskamer. 

Familie: Araceae
Latijnse naam: Anthurium pedatoradiatum
Nederlandse naam: Vinger-anthurium
Oorsprong soort: Mexico

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Foto 1: Aaron Matsumoto
Foto 2: Carlo Velázquez

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.