nl en

Tropisch / Koninginne-Anthurium (Anthurium warocqueanum)

Koninginne-Anthurium (Anthurium warocqueanum) Koninginne-Anthurium (Anthurium warocqueanum) Koninginne-Anthurium (Anthurium warocqueanum)
Koninginne-Anthurium (Anthurium warocqueanum) Koninginne-Anthurium (Anthurium warocqueanum) Koninginne-Anthurium (Anthurium warocqueanum)
Koninginne-Anthurium (Anthurium warocqueanum)
2 Reviews | Review toevoegen
De koningin onder de Anthurium-soorten met zeer lange, grote bladeren.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 22,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Anthurium warocqueanum
Nederlandse naam: Koninginne-Anthurium
Herkomst: Colombia

De koningin onder de Anthurium-soorten met zeer lange, grote bladeren. In de tropen kunnen deze wel 2 meter lang worden en zien er dan ook spectaculair uit met de donkergroene kleur en lichte nerven. Het is een zeer zeldzame soort die alleen in het bergachtige regenwoud van Colombia voorkomt. Als epifyt in bomen, zodat de plant niet gewend is om zijn wortels in grond te hebben. Zorg dan ook voor een zeer luchtige grond met Spaghnum-mos en ander grof organisch materiaal. 

Daarnaast verlangt de plant naar tropische condities, zoals een temperatuur tussen de 22 en 30grC, een hoge luchtvochtigheid van minimaal 70% en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Bij een lagere luchtvochtigheid in bijv. de winter kan het blad regelmatig worden besproeid met water. Uiteindelijk zal de plant bij ons ongeveer een meter groot kunnen worden, maar met de juiste condities soms ook groter. 

Zaaibeschrijving: Het kleine, kostbare zaad is al gekiemd en kan verder ontwikkelen in Spaghnum-mos. Na de vorming van de eerste blaadjes kan deze worden verpot in een eerder genoemd luchtig grondmengsel en langzaam worden gewend aan de uiteindelijk condities. 

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Ruben - 07-06-2023 01:05

Volgens de beschrijving het al gekiemde zaad in spaghnum mos gezet. Beide bestelde zaadjes zijn inmiddels kleine plantjes. Naar mijn gevoel groeien ze relatief langzaam, maar dat maakt de kweek van deze prachtige plant er niet minder leuk op.

Tatiana Marques - 30-05-2023 00:52

A semente chegou a casa com raiz. Coloquei em moss... E já tem duas mini folhas