nl en

Subtropisch / Paraná-den (Araucaria angustifolia)

Paraná-den (Araucaria angustifolia) Paraná-den (Araucaria angustifolia) Paraná-den (Araucaria angustifolia)
Paraná-den (Araucaria angustifolia) Paraná-den (Araucaria angustifolia) Paraná-den (Araucaria angustifolia)
Paraná-den (Araucaria angustifolia)
0 Review | Review toevoegen
Deze bijzondere en zeldzame conifeer heeft decoratief blad en een sierlijke groeivorm.
€ 6,00
per 2 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Deze bijzondere en zeldzame conifeer heeft decoratief blad. Het is langwerpig en vrij breed. En heeft scherpe randen met ook een scherpe punt. Elk blad blijft wel 10 tot 15 jaar aan de boom zitten, waardoor de groeivorm heel sierlijk wordt. De soort komt uit het zuiden van Brazilië en wordt helaas met uitsterven bedreigd. Dit komt vooral door houtkap en de uitbreiding van landbouwgrond. Maar ook worden de zaden van de boom door de lokale bevolking verzameld om te eten als delicatesse, waardoor jonge aanwas ontbreekt. 

De boom kan in de natuur een hoogte bereiken van 40 meter en komt voor op vochtige hellingen in een subtropisch klimaat. De kegels kunnen wel 30 cm groot worden en bevatten vele grote zaden. Deze zaden worden gegeten door verschillende zoogdieren en vogels, waaronder de Ingram’s eekhoorn en de azuurblauwe gaai. 

In Nederland kan de soort worden gehouden als kuipplant, waarbij een enkele nacht met vorst geen probleem is. Als het meer gaat vriezen, kan de plant op een vorstvrije plek overwinteren. Verder is het belangrijk om een goed doorlatende grond te geven met regelmatig water en een zonnige standplaats. 

Zaaibeschrijving: De al gekiemde zaden direct zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en bij 20-25grC plaatsen.   
De zaden zijn afkomstig van een kweker in Portugal. 

Familie: Araucariaceae
Latijnse naam: Araucaria angustifolia
Nederlandse naam: Paraná-den
Oorsprong soort: Brazilië

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.