nl en

Tropisch / Tropische cobralelie (Arisaema filiforme)

Tropische cobralelie (Arisaema filiforme) Tropische cobralelie (Arisaema filiforme)
Tropische cobralelie (Arisaema filiforme) Tropische cobralelie (Arisaema filiforme)
Tropische cobralelie (Arisaema filiforme)
0 Review | Review toevoegen
Deze zeldzame Arisaema-soort komt voor in de regenwouden van Indonesië.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 8,00
per gekiemd zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Deze zeldzame Arisaema-soort komt voor in de regenwouden van Indonesië, waaronder op Sumatra, Java en Borneo. Daar groeit de plant in de schaduwrijke, vochtige onderlaag van het bos. Tussen de populaties op de verschillende eilanden bestaan verschillen in bloemkleur, waarbij er paarse en groene varianten zijn. De paarse variant komt vooral voor op Sumatra, terwijl de groene variant meer wordt aangetroffen op Borneo. Op de foto’s kunt u het kleurverschil tussen twee bloeiwijzen zien. 

De bloeiwijze bestaat uit een naar voren gebogen, lang schutblad (6 cm) en een lange, smalle spadix (tot 24 cm) die kronkelig in een bocht naar beneden groeit. De bloeiwijze ontwikkelt vanuit een ondergrondse wortelstok, zodra deze voldoende energie bevat om de kortdurende bloei mogelijk te maken. De tot 60 cm hoge bladeren hebben een gevlekte bladsteel en er worden 1 of 2 bladeren tegelijkertijd gevormd. Bij Arisaema-soorten uit koudere regio’s groeit de bloeiwijze vanuit dezelfde steel als de bladeren, maar bij deze tropische soort groeien de stelen van de bloeiwijze en de bladeren apart van elkaar uit de ondergrondse verdikking. 

De soort kan worden gehouden als kamerplant op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Zorg voor een goed doorlatende grond en houd deze constant licht vochtig. In tegenstelling tot andere Arisaema-soorten heeft deze tropische soort geen rustperiode, waardoor er altijd bladeren te zien zullen zijn. 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan verder ontwikkelen in Sphagnum-mos. Bij de vorming van het eerste blad kan het worden overgezet in een goed doorlatende grond met organisch materiaal.    

Familie: Araceae
Latijnse naam: Arisaema filiforme
Nederlandse naam: Tropische cobralelie
Oorsprong soort: Indonesië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.