nl en
๎Œ”

Tropisch / Jackfruit (Artocarpus heterophyllus)

Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) Jackfruit (Artocarpus heterophyllus)
Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) Jackfruit (Artocarpus heterophyllus)
Jackfruit (Artocarpus heterophyllus)
4 Reviews | Review toevoegen
De jackfruit is de grootste vrucht ter wereld met een gewicht van soms wel 50 KG. Ze groeien aan de stam van een tropische boom uit India.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 5,00
per 2 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Moraceae
Latijnse naam: Artocarpus heterophyllus
Nederlandse naam: Jackfruit / Nangka
Herkomst: India

De jackfruit is de grootste vrucht ter wereld met een gewicht van soms wel 50 KG. Ze groeien aan de stam van een tropische boom uit India met soms wel tientallen tegelijkertijd. Rijpe vruchten hebben geel vruchtvlees en een zoete smaak die lijkt op een combinatie van ananas, banaan en meloen. De jonge, nog groene vruchten worden gegeten als groente en zijn bijvoorbeeld ook in blik verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. Met een vezelige structuur absorberen ze gemakkelijk smaken, waardoor ze geschikt zijn als vleesvervanger. In de meeste Zuidoost-Aziatische keukens wordt regelmatig met jackfruit gekookt en met de vele mineralen en vitamines is het ook een gezonde toevoeging.
De plant kan gehouden worden als kamer- of kuipplant bij een minimumtemperatuur van 10grC. Jonge planten houden van indirect zonlicht, maar oudere planten verlangen juist meer direct zonlicht. Geef de plant water, zodra de grond bijna droog is.

Zaaibeschrijving: De kort houdbare zaden kunnen direct worden gezaaid in zaai- en stekgrond. Houd de grond constant licht vochtig en laat ze op een warme standplaats ontkiemen (25-30grC is optimaal).

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld     
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Aribas - 03-08-2023 17:03

Eentje is 20cm lang geworden en heeft 5 bladeren super gaaf !!

Cindy - 09-02-2023 17:09

2 van 5 waren ontkiemd aangekomen en intussen zijn ze 1,5 meter hoog!

Rieneke - 02-05-2022 08:21

Het eerste zaadje kwam al ontkiemd aan, nu inmiddels 2 maanden verder is het al een mini boompje. Het 2e zaadje is een stuk langzamer maar lijkt ook tot een boompje uit te groeien :)

Andy - 14-11-2021 21:35

Zijn Geweldige Zaden!
Achter Een Week zag ik al een worteltje
en nu beginnen ze aan hun eerste blaadje :D