nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Palmyra palm (Borassus flabellifer) Palmyra palm (Borassus flabellifer) Palmyra palm (Borassus flabellifer) Palmyra palm (Borassus flabellifer) Palmyra palm (Borassus flabellifer)
Palmyra palm (Borassus flabellifer)
Palmyra palm (Borassus flabellifer)
Palmyra palm (Borassus flabellifer)
Palmyra palm (Borassus flabellifer)
Palmyra palm (Borassus flabellifer)

Palmyra palm (Borassus flabellifer)

De vruchten van deze Aziatische palmsoort kunnen wel 2,5 KG wegen en bevatten elk 1 tot 3 grote, zware zaden. Het vruchtvlees is oranjegeel van kleur en wordt voor consumptie eerst geweekt in water om de vezels eruit te krijgen. Daarna kan het als ingrediënt worden gebruikt in allerlei Aziatische gerechten. De zaden zijn omgeven door veel li.. Lees meer
9,00
Prijs per zaad
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De vruchten van deze Aziatische palmsoort kunnen wel 2,5 KG wegen en bevatten elk 1 tot 3 grote, zware zaden. Het vruchtvlees is oranjegeel van kleur en wordt voor consumptie eerst geweekt in water om de vezels eruit te krijgen. Daarna kan het als ingrediënt worden gebruikt in allerlei Aziatische gerechten. De zaden zijn omgeven door veel lichtgekleurde vezels en de binnenkant van de zaden bevat een zoete, transparante pulp die lijkt op dat van een lychee. Zowel de vruchten als de zaden kunnen dus worden gegeten, maar ook de bloeiwijze wordt in Azië geoogst voor het verkrijgen van een zoet smakend sap. Daarnaast worden de bladeren en de stam van de palm gebruikt voor allerlei constructies, waardoor de Palmyra palm vele toepassingen kent. 

De soort groeit van nature in de buurt van de kust en is gewend aan zandrijke, droge omstandigheden. De plant groeit langzaam en vrij smal en hoog. In de tropen kan de hoogte uiteindelijk zo’n 30 meter bedragen, waarbij de grijze stam vele ringen krijgt als litteken van afgevallen bladeren. De palm is mannelijk of vrouwelijk: mannelijke bloemen zijn klein en vrouwelijke bloemen zijn een stuk groter. Na bestuiving kunnen de vrouwelijke bloemen dus vruchten gaan ontwikkelen, maar dat lukt in de tropen pas na minimaal 12 jaar. 

De plant kan worden gehouden als kamerplant en groeit langzaam. Het is belangrijk om een hoge pot te nemen (minimaal 60cm), omdat er een diepe penwortel wordt gevormd. Zorg daarnaast voor een zonnige standplaats en een goed doorlatende, zandrijke grond. Door de penwortel is de plant gevoelig voor verpotten dus probeer dat zo weinig mogelijk te doen en doe dit heel voorzichtig. 

Zaaibeschrijving: Het zaad eerst 24 uur laten weken in warm water. Daarna zaaien in een mengsel van zaai- en stekgrond en zand (1:1) en bij 30grC wegzetten. Bij de kieming zal het hypocotyl eerst flink naar beneden groeien, alvorens er wortels en een stengel gevormd gaan worden. Zorg daarom voor een diepe pot voor de ontkieming. Of laat het zaad eerst kiemen in een doorzichtige zak en zet het over in een diepe pot zodra de kieming zichtbaar is. Een zak kan misschien makkelijker zijn om de temperatuur op niveau te kunnen houden. De kieming kan lang duren, zeker 2 tot 3 maanden. En daarna zal het nog even duren, voordat de stengel gevormd wordt. Door de grootte van het zaad en de bijzondere kieming, is dit echter wel een mooie soort om uit te proberen. 

Productspecificatie

Familie:
Arecaceae
Wetenschappelijke naam:
Borassus flabellifer
Oorsprong soort:
Zuidoost-Azië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Arecaceae
Wetenschappelijke naam:
Borassus flabellifer
Oorsprong soort:
Zuidoost-Azië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Martin Reijnaerts

Half oktober de 3 grote voorbereid op het zaaien.
Daarna in propagator met temperatuur tussen 25 en 30 graden en hoge luchtvochtigheid weggezet.
Eerste zaad heeft al een begin gevormd van de immense grote kiemwortel.
Gezien de verwachte lengte van deze zal dit zaad dit weekend naar een diepe pot overgeplant worden
Hele leuke uitdaging ook deze palm