nl en
๎Œ”

Subtropisch / Indisch bloemriet (Canna indica)

Indisch bloemriet (Canna indica) Indisch bloemriet (Canna indica) Indisch bloemriet (Canna indica) Indisch bloemriet (Canna indica)
Indisch bloemriet (Canna indica) Indisch bloemriet (Canna indica) Indisch bloemriet (Canna indica) Indisch bloemriet (Canna indica)
Indisch bloemriet (Canna indica)
1 Review | Review toevoegen
Deze sierlijke soort heeft vrij groot, banaanachtig blad en produceert grote rode bloemen.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Deze sierlijke soort heeft vrij groot, banaanachtig blad en produceert grote rode bloemen. Vanuit een ondergrondse wortelstok groeien telkens nieuwe scheuten en die wortelstok breidt zich in de loop der jaren steeds verder uit. De plant groeit van oorsprong in de tropische delen van Zuid-Amerika, maar kan inmiddels in tropische gebieden over de hele wereld worden aangetroffen. De wortelstok wordt al duizenden jaren in Zuid-Amerika gegeten en wordt daarvoor gebakken. Ook jonge scheuten zijn eetbaar en het blad wordt gebruikt om een maaltijd in te rollen.

De rode bloemen hebben vaak ook gele tinten en worden in de natuur bestoven door kolibries. De bestuiving kan echter ook door andere insecten gedaan worden die worden gelokt door een nectargeur. Na bestuiving worden vruchten gevormd met ronde, zwarte zaden. Die zijn heel hard en worden o.a. gebruikt voor sieraden. Ze hebben een constant gewicht, waardoor ze ook voor gewichtsbepaling gebruikt kunnen worden. 

De plant is net niet helemaal winterhard. Het blad zal afsterven, zodra de temperatuur onder het vriespunt komt. Maar de ondergrondse wortelstok kan tegen korte perioden van vorst en zal in het voorjaar weer gaan uitlopen. Een groei in de volle grond is langs de kust en in steden mogelijk, maar u kunt de plant beter in een pot laten groeien of de wortelstok in de herfst uitgraven en vorstvrij overwinteren. Zorg voor een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Vooral in de zomermaanden houdt de plant van regelmatig water.

Zaaibeschrijving: Zaden eerst op 1 plek aanschuren met schuurpapier, totdat er een kleurverschil zichtbaar is. Daarna 24 uur laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond bij 20-25grC. Grond constant licht vochtig houden. Kieming meestal na enkele weken, maar kan volgen zolang de zaden hard zijn. 

Familie: Cannaceae
Latijnse naam: Canna indica
Nederlandse naam: Indisch bloemriet
Oorsprong soort: Zuid-Amerika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -6 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
T. Schook - 01-11-2023 09:17

Prima levering, van alle zaden slechts 1 niet gekiemd. Aanschuren en overnacht in lauwwarm water weken was hiervoor ruim voldoende. Grond licht vochtig houden, na +/- 4 weken vrijwel elk zaad ontkiemd. Het bloemriet groeit snel, is zowel in binnenpot als buiten goed te houden. Zorg voor voldoende diepte in eventuele binnenpot. Alleen buitenstaande planten tot bloei gekomen en produceren inmiddels (gepland begin februari dit jaar) nieuwe zaden.