nl en

Tropisch / Vissenstaartpalm (Caryota mitis)

Vissenstaartpalm (Caryota mitis) Vissenstaartpalm (Caryota mitis) Vissenstaartpalm (Caryota mitis) Vissenstaartpalm (Caryota mitis)
Vissenstaartpalm (Caryota mitis) Vissenstaartpalm (Caryota mitis) Vissenstaartpalm (Caryota mitis) Vissenstaartpalm (Caryota mitis)
Vissenstaartpalm (Caryota mitis)
0 Reviews | Review toevoegen
Deze sierlijke palmsoort komt uit de tropische gebieden van Zuidoost-Azië en valt vooral op door het decoratieve blad. De driehoekige en rafelige vorm doet denken aan een vissenstaart.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

€ 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Caryota mitis
Nederlandse naam: Vissenstaartpalm
Herkomst: Zuidoost-Azië

Deze sierlijke palmsoort komt uit de tropische gebieden van Zuidoost-Azië en valt vooral op door het decoratieve blad. Een blad kan in de tropen wel 3 meter lang worden en bestaat uit deelblaadjes die aan een zijde lijken te zijn afgescheurd. De driehoekige en rafelige vorm doet denken aan een vissenstaart, vanwaar de naam komt. Het is een populaire kamerplant die vrij gemakkelijk te houden is. De groei gaat relatief snel en als kamerplant zal de hoogte op termijn zo’n 2 meter kunnen bedragen. Zorg daarbij voor voldoende water en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. In zijn natuurlijke omgeving bloeit de palm met paarse bloemen die gevolgd worden door paarse vruchten. Deze vruchten zijn giftig, maar het is niet realistisch dat deze soort als kamerplant bloeit.

Zaaibeschrijving: Zaden eerst 24 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en bij 22-26 grC wegzetten. Kieming vaak na enkele weken, maar kan volgen zolang de zaden hard zijn. Een kieming na enkele maanden is geen uitzondering.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief