nl en
๎Œ”

Tropisch / Roze regenboom (Cassia grandis)

Roze regenboom (Cassia grandis) Roze regenboom (Cassia grandis) Roze regenboom (Cassia grandis) Roze regenboom (Cassia grandis) Roze regenboom (Cassia grandis)
Roze regenboom (Cassia grandis) Roze regenboom (Cassia grandis) Roze regenboom (Cassia grandis) Roze regenboom (Cassia grandis) Roze regenboom (Cassia grandis)
Roze regenboom (Cassia grandis)
1 Review | Review toevoegen
De trossen met roze bloemen zijn een opvallende verschijning in het regenwoud van Midden-Amerika.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De trossen met roze bloemen zijn een opvallende verschijning in het regenwoud van Midden-Amerika. De bloemen worden bestoven door bijen en worden gevolgd door donkere peulen die wel 50 cm lang kunnen groeien. In die peulen zijn de zaden omgeven door een kleverige pulp die eetbaar is en ook medicinale toepassingen heeft. Een keer per jaar kan de boom zijn geveerde bladeren laten vallen om ruimte te maken voor de bloei en om verdamping te voorkomen in een drogere periode. 

Het is een tropische boom die in een tropisch klimaat wel 30 meter hoog kan worden. Bij ons kan de soort echter worden gehouden als kuip- of kamerplant, waarbij de grootte beperkt blijft. Eventueel kan de plant ook goed gesnoeid worden. Zorg voor een zonnige standplaats en geef de plant water, zodra de grond droog is. 

Zaaibeschrijving: Zaden op 1 plek schuren met schuurpapier, totdat er kleurverschil zichtbaar is. Daarna 24 uur laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en bij 22-28grC laten kiemen. Kieming meestal binnen enkele weken, maar kan langer duren. 

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Cassia grandis
Nederlandse naam: Roze regenboom
Oorsprong soort: Midden-Amerika

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 8 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Jan - 21-05-2023 23:31

Om te beginnen 4 zaden geplant en na 3 weken zijn er 3 ontkiemd! Ik noem het een succes! Erg benieuwd naar de verdere ontwikkeling van deze mooie plant.