nl en
๎Œ”

Tropisch / Rode vlinderplant (Christia vespertilionis)

Rode vlinderplant (Christia vespertilionis) Rode vlinderplant (Christia vespertilionis)
Rode vlinderplant (Christia vespertilionis) Rode vlinderplant (Christia vespertilionis)
Rode vlinderplant (Christia vespertilionis)
0 Review | Review toevoegen
De bladeren van deze zeldzame soort zijn zeer bijzonder. Ze hebben een opvallende vorm die doet denken aan een vlinder.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 dagen

โ‚ฌย 8,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Christia vespertilionis
Nederlandse naam: Rode vlinderplant
Herkomst: Zuidoost-Azië

De bladeren van deze zeldzame soort zijn zeer bijzonder. Ze bestaan uit 3 deelblaadjes, waarbij het grote blaadje aan het uiteinde een opvallende vorm heeft dat doet denken aan een vlinder. De paarse kleur van het blad maakt dit extra uniek. De plant komt van oorsprong uit tropische gebieden in Zuidoost-Azië en dan met name in het zuidoosten van China, Vietnam en Thailand. Inmiddels heeft de soort zich ook kunnen verspreiden naar India en Bangladesh, maar is in het algemeen zeldzaam. De maximale grootte is ongeveer 120 cm en de bladeren kunnen 10 cm groot worden. ’s Nachts vouwen de bladeren naar beneden, waarna ze zich in de ochtend weer oprichten. De plant kan bloeien met kleine, witte bloemen die worden gevolgd door peultjes met daarin 4-5 kleine zaden. 

De soort kan worden gehouden als kamerplant, waarbij een lichte standplaats zonder direct zonlicht optimaal is. Zorg daarnaast voor een goed doorlatende grond en geef water, zodra de grond droog is geworden. De plant is vrij makkelijk te verzorgen. 

Zaaibeschrijving: Haal de zaden uit hun omhulsel en zaai ze zonder voorbehandeling enkele mm’s diep in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en bij 22-28grC laten kiemen. Kieming meestal na enkele weken, maar kan langer duren. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.