nl en
๎Œ”

Tropisch / Djeroek Poeroet (Citrus hystrix)

Djeroek Poeroet (Citrus hystrix) Djeroek Poeroet (Citrus hystrix) Djeroek Poeroet (Citrus hystrix) Djeroek Poeroet (Citrus hystrix) Djeroek Poeroet (Citrus hystrix)
Djeroek Poeroet (Citrus hystrix) Djeroek Poeroet (Citrus hystrix) Djeroek Poeroet (Citrus hystrix) Djeroek Poeroet (Citrus hystrix) Djeroek Poeroet (Citrus hystrix)
Djeroek Poeroet (Citrus hystrix)
1 Review | Review toevoegen
Het opvallende blad van deze Citrus-soort is heel aromatisch en heeft een friszoete geur en smaak.
โ‚ฌย 5,00
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Rutaceae
Latijnse naam: Citrus hystrix
Nederlandse naam: Djeroek Poeroet
Herkomst: Indonesië

Het opvallende blad van deze Citrus-soort is heel aromatisch en heeft een friszoete geur en smaak. In Zuidoost-Aziatische keukens wordt het veelvuldig toegevoegd als smaakmaker aan allerlei gerechten, waaronder bijvoorbeeld curries en soepen. In toko’s is het blad vaak ingevroren of gedroogd te koop, maar vers (van eigen plant) heeft het eigenlijk de beste smaak. Naast het blad kunnen ook de groene, bobbelige vruchten in diverse gerechten worden toegepast. Ze zijn vergelijkbaar met een limoen, maar dan iets bitterder. Ook in Nederland kan de plant tot bloei komen en dus vruchten geven, maar dat is afhankelijk van de hoeveelheid blad dat u van de plant oogst. Hoe meer blad u gebruikt, hoe minder groot de kans op bloemen en vruchten. Het is een tropische soort, waardoor deze voor een vruchtzetting en een snelle groei wel goed warm moet staan. In een pot zal de maximale hoogte ongeveer 1,5 meter bedragen, maar in Zuidoost-Azië kan de struik wel 10 meter hoog worden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef in de zomermaanden regelmatig water. In de winter kan de plant iets droger worden gehouden en boven de 5 grC overwinterd worden. De soort is geschikt als kuip – en kamerplant.  

Zaaibeschrijving: Kort houdbare zaden direct zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en afdekken met folie of glas. Kieming meestal binnen enkele weken bij 22-30 grC. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Milan - 30-07-2022 15:30

The seeds were sent wrapped in a moist napkin which was a great choice. The germination started on the way and as soon as I put them in the soil they just started growing leaves like crazy. They're doing great and they're beautiful.