nl en
๎Œ”

Winterhard / Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra)

Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra) Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra) Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra) Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra)
Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra) Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra) Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra) Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra)
Afrikaanse spinbloem (Cleome gynandra)
0 Review | Review toevoegen
Deze plant is in Afrika bekend als bittere groente en wordt daar voor allerlei medicinale doeleinden gegeten.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Deze plant is in Afrika bekend als bittere groente en wordt daar voor allerlei medicinale doeleinden gegeten. In Congo wordt het blad gegeten tegen diabetes, waarbij het zonder olie en zout wordt gebakken. In veel andere Afrikaanse landen wordt het blad gekookt of toegevoegd aan een stoof. Verschillende componenten in het blad werken desinfecterend en zouden het immuunsysteem stimuleren. Daarnaast kan het helpen tegen diarree, reuma en slangenbeten. Een zeer diverse plant in ieder geval die als eenjarige in de tuin kan worden gehouden. Het is een snelle groeier, waardoor de maximale hoogte van ongeveer 60 cm snel kan worden bereikt. Op die hoogte bloeit de plant ook met eetbare witte bloemen, waarbij de paarse meeldraden en stampers opvallend uitsteken. In de tropen is de soort invasief, waardoor deze alleen in koudere gebieden kan worden opgekweekt om verspreiding te voorkomen.

Zaaibeschrijving: Zaden uitstrooien over zaai- en stekgrond en slechts heel licht afdekken. Grond constant licht vochtig houden en op een lichte standplaats laten kiemen bij een dagtemperatuur van ongeveer 25grC en een nachttemperatuur van 15-20grC. Vanaf mei/juni kunnen de planten naar buiten.   

Familie: Cleomaceae
Latijnse naam: Cleome gynandra
Nederlandse naam: Afrikaanse spinbloem
Oorsprong soort: Centraal-Afrika

Zaaitijd: Februari - Juni 
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.