nl en
๎Œ”

Tropisch / Tindola (Coccinia grandis)

Tindola (Coccinia grandis) Tindola (Coccinia grandis)
Tindola (Coccinia grandis) Tindola (Coccinia grandis)
Tindola (Coccinia grandis)
0 Review | Review toevoegen
De tindola kan vers worden gegeten als komkommer of als groente worden toegevoegd aan allerlei gerechten.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De tindola kan vers worden gegeten als komkommer of als groente worden toegevoegd aan allerlei gerechten. De vrucht is vooral populair in India en Thailand als ingrediënt voor curries, maar wordt ook in andere Aziatische keukens gebruikt. De smaak van de vrucht zelf is vrij waterig, maar de smaken van de saus worden er goed door opgenomen en daarmee wordt het een heerlijke toevoeging. 

Het is een klimplant uit de drogere gebieden in het zuidoosten van Azië die daar klimmend in bomen wel een hoogte van 20 meter kan bereiken. De bloemen zijn wit en worden gevolgd door groene vruchten met lichte strepen. Bij rijping kleuren de vruchten naar een rode kleur en zijn dan ongeveer 6 cm groot. De plant is tweehuizig, waardoor er een mannelijke en vrouwelijke plant nodig zijn voor de vruchtzetting. U kunt dus het beste minimaal 2 planten door elkaar heen laten groeien om dit mogelijk te maken. 

De kweek gaat het beste in een kas of serre, maar op een zonnige, beschutte plaats in de tuin is het ook mogelijk om de plant tot vruchtzetting te krijgen. Buiten zal de plant als eenjarige groeien en in de herfst afsterven. Op een vorstvrije standplaats kan deze ook meerjarige groeien en houtige stengels ontwikkelen. Zorg voor een zandrijke grond en voldoende water.  

Zaaibeschrijving: Zaden zaaien in zaai- en stekgrond en bij 22-28grC laten kiemen. Kieming meestal na enkele weken. Grond daarvoor constant licht vochtig houden.       

Familie: Cucurbitaceae
Latijnse naam: Coccinia grandis
Nederlandse naam: Tindola
Oorsprong soort: Zuidoost-Azië

Zaaitijd: Januari-april
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.