nl en
๎Œ”

Tropisch / Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda)

Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda) Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda) Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda) Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda) Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda)
Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda) Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda) Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda) Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda) Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda)
Lippenstiftpalm (Cyrtostachys renda)
2 Reviews | Review toevoegen
Deze soort wordt door veel mensen gezien als de mooiste palmsoort ter wereld. Dit komt natuurlijk door de bijzondere, felrode stam en bladstelen, maar ook het blad is heel decoratief.
โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst

Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Cyrtostachys renda
Nederlandse naam: Lippenstiftpalm
Herkomst: Thailand, Maleisië en indonesië

Deze soort wordt door veel mensen gezien als de mooiste palmsoort ter wereld. Dit komt natuurlijk door de bijzondere, felrode stam en bladstelen, maar ook het blad is heel decoratief. Van oorsprong groeit de soort in de tropische vloedbossen van Thailand, Maleisië en Indonesië, waardoor deze bestand is tegen overstromingen. In deze gebieden kan de palm wel 16 meter hoog worden, maar in cultuur blijft de soort een stuk kleiner. De palm heeft een slanke, langzame groei met meerdere uitlopers en vormt de rode kleur al op jonge leeftijd. Het is bij de verzorging belangrijk dat de luchtvochtigheid hoog is, de grond constant vochtig en goed doorlatend, en dat de temperatuur tussen de 20 en 30 grC ligt. Echt tropisch dus, waardoor het niet de makkelijkste soort is voor in de huiskamer. Als u de juiste omstandigheden kunt bieden, is het echter een spectaculaire soort voor de collectie. In het Engels wordt de soort vaak Red Sealing Wax palm genoemd, omdat de rode kleur op de wax lijkt waarmee brieven worden verzegeld.

Zaaibeschrijving: Zaden zijn slechts kort houdbaar dus u kunt het beste op tijd beginnen met zaaien. Ze kunnen eerst enkele dagen worden geweekt in water en vervolgens worden gezaaid in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden en bij 25 tot 30 grC laten kiemen. Kieming volgt vaak na enkele weken, maar kan ook maanden duren (zolang de zaden hard zijn).

Zaaitijd: Hele jaar 
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Cindy - 09-02-2023 17:05

Ik heb dit keer geprobeerd, zonder succes

Sam - 21-06-2021 19:04

Direct gezaaid in zaai- en stekgrond maar na 6 maanden helaas nog geen resultaat.