nl en
๎Œ”

Tropisch / Rode doerian (Durio dulcis)

Rode doerian (Durio dulcis) Rode doerian (Durio dulcis) Rode doerian (Durio dulcis)
Rode doerian (Durio dulcis) Rode doerian (Durio dulcis) Rode doerian (Durio dulcis)
Rode doerian (Durio dulcis)
0 Review | Review toevoegen
De rode doerian wordt gezien als de lekkerste doeriansoort.
โ‚ฌย 10,00
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Malvaceae
Latijnse naam: Durio dulcis
Nederlandse naam: Rode doerian
Herkomst: Borneo

De rode doerian wordt gezien als de lekkerste doeriansoort. Het gele vruchtvlees heeft een heerlijke zoete smaak dat doet denken aan karamel. Het is tegelijkertijd echter ook de sterkst geurende doerian. In het regenwoud schijn je een vrucht op een kilometer afstand te kunnen ruiken en dat gaat niet om een aangename geur. Een soort met twee uitersten dus en dat maakt de rode doerian extra bijzonder. De vruchten worden ongeveer 15 cm groot en hebben een donkerrode schil met vele scherpe stekels. Hierdoor is het openen van de vrucht een uitdaging, waarvoor in het regenwoud gebruik wordt gemaakt van een kapmes. Ze worden op Borneo wel aangeboden op markten, maar in het algemeen is het een zeldzame vrucht. Oogsten kan alleen in de natuur, omdat commerciële productie niet interessant is door de beperkte vruchtzetting. 

De rode doerian kan worden gehouden als kamerplant. Zorg daarbij voor een goed doorlatende, constant vochtige grond. De luchtvochtigheid kan het beste boven de 60% blijven en de temperatuur boven de 20grC. Tropische omstandigheden dus eigenlijk, waardoor een verwarmde kas of serre geschikter zouden zijn. 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct worden gezaaid in een goed doorlatende grond met organisch materiaal en bijv. perliet. Voor de eerste ontwikkeling is een temperatuur van 25-30grC optimaal. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.