nl en

Tropisch / Doerian (Durio zibethinus)

Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus)
Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus) Doerian (Durio zibethinus)
Doerian (Durio zibethinus)
0 Review | Review toevoegen
De doerian is een bekende vrucht uit het zuidoosten van Azië. Door de heerlijke smaak van het vruchtvlees, maar ook door de onaangename geur die er vanaf komt.
€ 6,00
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst

De doerian is een bekende vrucht uit het zuidoosten van Azië. Door de heerlijke smaak van het vruchtvlees, maar ook door de onaangename geur die er vanaf komt. De grote vruchten kunnen wel 8 kg zwaar worden en zijn bedekt met dikke stekels. Het lichtgele vruchtvlees is puddingachtig en heeft een smaak die lijkt op een mix van banaan, ananas, karamel en vanille. De geur wordt veroorzaakt door de vorming van waterstofsulfide en zorgt ervoor dat niet iedereen de vrucht lekker vindt smaken. Deze geur kan zelfs zo intens zijn dat het in verschillende landen verboden is om met de vrucht in een bus of vliegtuig te reizen. In de tropen wordt de doerian een grote boom, maar wij kunnen deze houden als kamerplant of in een verwarmde kas of serre. Het beste is een temperatuur boven de 22grC, een relatief hoge luchtvochtigheid en veel water: een echt tropische soort dus. De bloei is een uitdaging in een pot, maar is zeker mogelijk (zie ook foto). Het zijn witte bloemen die slechts 1 nacht bloeien en in de natuur worden bestoven door vleermuizen en nachtvlinders. 
 

Zaaibeschrijving:
Het grote, kort houdbare zaad direct zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en bij 22-30grC laten kiemen.

Familie: Malvaceae
Latijnse naam: Durio zibethinus
Nederlandse naam: Doerian
Oorsprong soort: Maleisië

Zaaitijd: Hele jaar 
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging    
Minimumtemperatuur:
12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.