nl en

Tropisch / Doerian (Durio zibethinus)

Doerian (Durio zibethinus)
0 Reviews | Review toevoegen

De doerian is een bekende vrucht uit het zuidoosten van Azië. Door de heerlijke smaak van het vruchtvlees, maar ook door de onaangename geur die er vanaf komt.

Verwachte beschikbaarheid

6 maand(en)

€ 6,00
per zaad

 

Tijdelijk niet op voorraad

Op verlanglijst
 

Familie: Malvaceae
Latijnse naam: Durio zibethinus
Nederlandse naam: Doerian
Herkomst: Maleisië

De doerian is een bekende vrucht uit het zuidoosten van Azië. Door de heerlijke smaak van het vruchtvlees, maar ook door de onaangename geur die er vanaf komt. De grote vruchten kunnen wel 8 kg zwaar worden en zijn bedekt met dikke stekels. Het lichtgele vruchtvlees is puddingachtig en heeft een smaak die lijkt op een mix van banaan, ananas, karamel en vanille. De geur wordt veroorzaakt door de vorming van waterstofsulfide en zorgt ervoor dat niet iedereen de vrucht lekker vindt smaken. Deze geur kan zelfs zo intens zijn dat het in verschillende landen verboden is om met de vrucht in een bus of vliegtuig te reizen. In de tropen wordt de doerian een grote boom, maar wij kunnen deze houden als kamerplant of in een verwarmde kas of serre. Het beste is een temperatuur boven de 22grC, een relatief hoge luchtvochtigheid en veel water: een echt tropische soort dus. De bloei is een uitdaging in een pot, maar is zeker mogelijk (zie ook foto). Het zijn witte bloemen die slechts 1 nacht bloeien en in de natuur worden bestoven door vleermuizen en nachtvlinders. 
 

Zaaibeschrijving:
Het grote, kort houdbare zaad direct zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en bij 22-30grC laten kiemen.

Zaaitijd: Hele jaar 
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging    
Minimumtemperatuur:
12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt functionele en analytische cookies. Functionele cookies maken de website gebruiksvriendelijk en met analytische cookies kunnen wij het aantal bezoekers bijhouden.