nl en

Tropisch / Kardemom (Elettaria cardamomum)

Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum)
Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum) Kardemom (Elettaria cardamomum)
Kardemom (Elettaria cardamomum)
0 Review | Review toevoegen
De zaden van kardemom zijn een bekend specerij en kunnen als ingrediënt aan allerlei gerechten worden toegevoegd.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Zingiberaceae
Latijnse naam: Elettaria cardamomum
Nederlandse naam: Kardemom
Herkomst: India

De zaden van kardemom zijn een bekend specerij en kunnen als ingrediënt aan allerlei gerechten worden toegevoegd. In India zijn dat vooral curries, maar in Europa wordt kardemom ook gebruikt als smaakmaker in cakes en taarten. In het Midden-Oosten worden koffie en thee met kardemom gedronken. De smaak en geur zijn fris-zoet en heel kenmerkend. De zaden blijven niet lang kiemkrachtig, maar kunnen vers worden gezaaid voor het kweken van kardemom als kamerplant. Het is een tropische soort die het goed doet op een warme standplaats zonder direct zonlicht. Een ondergrondse wortelstok breidt zich horizontaal uit, waaruit steeds meer scheuten groeien. Het is hierdoor handig om een wat brede pot te kiezen, zodat de groei makkelijker gaat. De decoratieve paars-witte bloemen verschijnen dicht bij de grond en vormen na bestuiving (in de natuur door bijen) groengele vruchten met daarin 10-15 zaden. Als de plant nog niet bloeit, kunt u ook het blad gebruiken om mee te koken en om bijvoorbeeld een dorstlessend drankje te maken door het toe te voegen aan ijswater.   

Zaaibeschrijving: De zaden van kardemom zijn een bekend specerij en kunnen als ingrediënt aan allerlei gerechten worden toegevoegd. In India zijn dat vooral curries, maar in Europa wordt kardemom ook gebruikt als smaakmaker in cakes en taarten. In het Midden-Oosten worden koffie en thee met kardemom gedronken. De smaak en geur zijn fris-zoet en heel kenmerkend. De zaden blijven niet lang kiemkrachtig, maar kunnen vers worden gezaaid voor het kweken van kardemom als kamerplant. Het is een tropische soort die het goed doet op een warme standplaats zonder direct zonlicht. Een ondergrondse wortelstok breidt zich horizontaal uit, waaruit steeds meer scheuten groeien. Het is hierdoor handig om een wat brede pot te kiezen, zodat de groei makkelijker gaat. De decoratieve paars-witte bloemen verschijnen dicht bij de grond en vormen na bestuiving (in de natuur door bijen) groengele vruchten met daarin 10-15 zaden. Als de plant nog niet bloeit, kunt u ook het blad gebruiken om mee te koken en om bijvoorbeeld een dorstlessend drankje te maken door het toe te voegen aan ijswater.   

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.