nl en
๎Œ”

Tropisch / Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum)

Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum) Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum) Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum) Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum)
Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum) Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum) Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum) Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum)
Mexicaanse koriander (Eryngium foetidum)
0 Review | Review toevoegen
De Mexicaanse koriander is een bekend kruid in de keukens van Midden- en Zuid-Amerika.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,00
per portie zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De Mexicaanse koriander is een bekend kruid in de keukens van Midden- en Zuid-Amerika. Het lijkt qua smaak op de gewone koriander, maar dan een stuk sterker. Het gekartelde blad is langwerpig en stevig. Door die structuur is het geschikt om mee te laten pruttelen in een gerecht en daarbij behoudt het zijn structuur en smaak. Ook kan het rauw worden toegepast in salades en fijngesneden worden ingezet als garnering. In Midden-Amerika wordt de plant ook medicinaal gebruikt. 

In de tropen en als kamerplant is de soort tweejarig met in het tweede jaar de bloei. De plant kan echter ook als eenjarige op een beschutte plek in de tuin worden gehouden of bijv. in een koude kas. Zorg in ieder geval voor een zonnige standplaats en veel water. De plant maakt een penwortel, waardoor deze voorzichtig moet worden verpot zonder die wortel te beschadigen. 

Zaaibeschrijving: Zaden oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond. Het geheel afdekken met folie of glas en de grond constant licht vochtig houden. Kieming meestal na enkele weken bij 22-28grC op een lichte standplaats.

Familie: Apiaceae
Latijnse naam: Eryngium foetidum
Nederlandse naam: Mexicaanse koriander
Oorsprong soort: Midden-Amerika

Zaaitijd: Februari - juni
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.