nl en
๎Œ”

Tropisch / Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis)

Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis) Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis) Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis) Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis)
Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis) Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis) Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis) Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis)
Koeienhoorn Euphorbia (Euphorbia grandicornis)
1 Review | Review toevoegen
Deze bizarre vetplant maakt hoekige, zigzaggende stengels met grote stekels die qua vorm op een koeienhoorn (en cactus) lijken.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Euphorbiaceae
Latijnse naam: Euphorbia grandicornis
Nederlandse naam: Koeienhoorn Euphorbia
Herkomst: Zuid-Afrika

Deze bizarre vetplant maakt hoekige, zigzaggende stengels met grote stekels die qua vorm op een koeienhoorn (en cactus) lijken. De soort komt uit de droge gebieden van het zuidoosten van Afrika en groeit daar uit tot een stuikachtige plant van soms wel 2 meter groot. De groei is relatief snel, waardoor deze daar zelfs als afscheiding geplant wordt. Voor bescherming van de (moes)tuin tegen dieren bijvoorbeeld. Als kamerplant blijft de soort een stuk kleiner en groeit deze ook langzamer. De plant doet het goed op een zonnige plek en een goed doorlatende grond, waarbij water kan worden gegeven als de grond volledig droog is. Na enige jaren bloeit de plant met kleine, gele bloemen. Het witte melksap uit de plant is giftig, maar dat komt alleen tevoorschijn als de plant beschadigd raakt (door vallen of stoten bijvoorbeeld).

Zaaibeschrijving: Zaden zaaien in een mix van zaai- en stekgrond en zand (1:1) en zaden slecht licht afdekken. Grond constant licht vochtig houden en laten kiemen bij een dagtemperatuur van 25-30grC en een nachttemperatuur van 18-22grC. Zorg daarbij voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:  Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Jan - 21-11-2022 10:44

Kiemen lukte de eerste keer bij 3 zaden niet, maar de 2e keer ging het erg goed en ontkiemde er 2 van de 3. Nu kijken hoe t verder gaat :)