nl en
๎Œ”

Subtropisch / Porter's zonnebloem (Helianthus porteri)

Porter's zonnebloem (Helianthus porteri) Porter's zonnebloem (Helianthus porteri) Porter's zonnebloem (Helianthus porteri)
Porter's zonnebloem (Helianthus porteri) Porter's zonnebloem (Helianthus porteri) Porter's zonnebloem (Helianthus porteri)
Porter's zonnebloem (Helianthus porteri)
0 Review | Review toevoegen
Een wilde zonnebloemsoort uit de VS met vele goudgele bloemen. Te houden als eenjarige.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Een wilde zonnebloemsoort die voorkomt op rotsachtige gronden in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De plant groeit als eenjarige en bloeit aan het eind van de zomer met vele goudgele bloemen van enkele centimeters groot. In de Verenigde Staten gebeurt dat vaak met grote aantallen tegelijkertijd en dit ziet er in rotsachtig gebied daardoor prachtig uit. De maximale hoogte bedraagt 1 meter, maar die afmeting wordt pas bereikt bij de bloei. Voor de bloei blijft het een kleinere plant die met af en toe een groeipauze rustig ontwikkelt. Pauzes worden ingelast als het droog weer is, zodat de plant energie en water kan besparen. 
Ook in Nederland kunnen wij de soort als eenjarige houden in de tuin. De bloei lukt het beste na een warme zomer en de bloemen zullen worden bestoven door bijen en vlinders. Na de bloei kunt u zaden verzamelen voor een nieuwe ronde in het volgende voorjaar. Zorg voor een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. De plant is goed bestand tegen droogte. 

De soort is vernoemd naar de Amerikaanse botanist Thomas Conrad Porter.

Zaaibeschrijving: Zaden enkele uren laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij 20-25grC. Grond constant licht vochtig houden.  

Familie: Asteraceae
Latijnse naam: Helianthus porteri
Nederlandse naam: Porter’s zonnebloem
Oorsprong soort: Verenigde Staten

Zaaitijd: Januari - Mei
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.