nl en
๎Œ”

Tropisch / Rubberboom (Hevea brasiliensis)

Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis)
Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis) Rubberboom (Hevea brasiliensis)
Rubberboom (Hevea brasiliensis)
1 Review | Review toevoegen
De rubberboom heeft in de bast vaten met wit, latexachtig melksap. Door voorzichtig een inkeping te maken, kan dit sap worden getapt voor het verkrijgen van natuurlijke rubber.
โ‚ฌย 4,00
per 2 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Euphorbiaceae
Latijnse naam: Hevea brasiliensis 
Nederlandse naam: Rubberboom
Herkomst: Amazone

Deze tropische boom uit het Amazonegebied heeft in de bast vaten met wit, latexachtig melksap. Door voorzichtig een inkeping te maken, kan dit sap worden getapt en op die manier wordt natuurlijk rubber verkregen. Dit gebeurt vaak met emmertjes die aan de stam hangen waarin het sap langzaam druppelt, zoals op een foto te zien is. Tegenwoordig wordt de meeste rubber in Azië geproduceerd, nadat een schimmelinfectie de productie in Zuid-Amerika in het begin van de 20e eeuw had stilgelegd. En het tappen van rubber gebeurt nog steeds grootschalig. Natuurlijke rubber is namelijk van een hogere kwaliteit dan de synthetische variant en daardoor gewild. In de tropen groeit de boom tot een hoogte van soms wel 40 meter, maar commerciële bomen zijn vaak een stuk kleiner door het oogsten. In Nederland kunnen we de soort houden als kamerplant, waarbij het grote, decoratieve blad opvalt. Het oogsten van uw eigen rubber is niet realistisch, maar als de plant een keer beschadigd raakt of als er een blad afvalt, zal de latex direct uit de plant druppelen. 

Zaaibeschrijving: Kort houdbare zaden direct zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en bij 25-30grC wegzetten. Kieming meestal na enkele weken. 

Zaaitijd: Hele jaar  
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld  
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Konstantinos ,HELLAS. - 18-09-2022 13:25

It grow after 2 weeks and it's very healthy. Thank you