nl en
๎Œ”

Tropisch / Captaincookia (Ixora margaretae)

Captaincookia (Ixora margaretae) Captaincookia (Ixora margaretae)
Captaincookia (Ixora margaretae) Captaincookia (Ixora margaretae)
Captaincookia (Ixora margaretae)
0 Review | Review toevoegen
De felroze bloemen van deze soort groeien aan de stam en bloeien met vele tegelijkertijd.
โ‚ฌย 8,00
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Rubiaceae
Latijnse naam: Ixora margaretae
Nederlandse naam: Captaincookia
Herkomst: Nieuw-Caledonië

De felroze bloemen van deze soort groeien aan de stam en bloeien met vele tegelijkertijd. Hierdoor kan een groot deel van de stam helemaal roze kleuren en dat ziet er indrukwekkend uit. De bloemen zijn trompetvormig en hebben uitstekende meeldraden. Ze worden bestoven door vogels die worden aangetrokken door de nectar. De soort is erg zeldzaam en komt alleen voor op het hoofdeiland van Nieuw-Caledonië. Daar groeit deze in de droge bossen, waarvan op dit moment nog maar ongeveer 2% over is. In die bossen kan het een deel van het jaar heel droog worden, waardoor er veel soorten voorkomen met leerachtig blad. Dit voorkomt verdamping, waardoor de droge periode beter doorstaan kan worden. Het leerachtige blad van deze soort is vrij groot en heeft een gele middennerf. 

De hoogte in de natuur is meestal tot ongeveer 3 meter, maar als kamerplant blijft deze kleiner. Het is een langzame groeier die het goed doet op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Zorg daarnaast voor een goed doorlatende grond. 

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct verder worden opgekweekt in een goed doorlatende grond met organisch materiaal. Houd de grond constant licht vochtig en de temperatuur in de eerste fase op ongeveer 25 graden Celsius.  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.