nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Joey-palm (Johannesteijsmannia altifrons) Joey-palm (Johannesteijsmannia altifrons) Joey-palm (Johannesteijsmannia altifrons)
Joey-palm (Johannesteijsmannia altifrons)
Joey-palm (Johannesteijsmannia altifrons)
Joey-palm (Johannesteijsmannia altifrons)

Joey-palm (Johannesteijsmannia altifrons)

Dit is misschien wel één van de mooiste en spectaculairste palmen ter wereld. In het regenwoud groeien de enorme waaiervormige bladeren vanaf de grond tot een hoogte van soms wel 6 meter en zijn daarmee ronduit spectaculair. Het is een zeldzame soort die in bergwouden van Thailand, Maleisië en Indonesië voorkomt; vanaf een.. Lees meer
8,00
Prijs per 2 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Dit is misschien wel één van de mooiste en spectaculairste palmen ter wereld. In het regenwoud groeien de enorme waaiervormige bladeren vanaf de grond tot een hoogte van soms wel 6 meter en zijn daarmee ronduit spectaculair. Het is een zeldzame soort die in bergwouden van Thailand, Maleisië en Indonesië voorkomt; vanaf een hoogte van ongeveer 300 meter. Daar groeit de palm langs hellingen in de onderste laag van het regenwoud. Hierdoor houdt de palm van een standplaats zonder direct zonlicht en vooral ook van een hoge luchtvochtigheid. Een verwarmde kas zou ideaal zijn voor de groei, maar ook als kamerplant is het mogelijk om deze bijzondere soort te kweken. Zorg dan wel voor een warme standplaats en besproei de bladeren regelmatig met water als de luchtvochtigheid onder de 70% komt. Daarnaast houdt de soort van een goed doorlatende grond met organisch materiaal. De grond kan constant licht vochtig gehouden worden en mag niet te nat worden (en dus ook niet te droog). Ook zijn de wortels van de plant gevoelig voor verstoring, waardoor het verpotten van de plant heel voorzichtig moet plaatsvinden. Door een penwortel is het aan te raden om een diepe pot te nemen en de zaden te zaaien in een relatief grote pot, zodat de jonge plant niet direct verpot hoeft te worden. 

Het plantengeslacht is vernoemd naar de Arnhemse botanicus Johannes Teijsmann. 

Zaaibeschrijving: Zaden een paar uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens ondiep zaaien in een luchtige mix van zaaigrond, zand en Sphagnum-mos (1:1:1). Grond constant licht vochtig houden (afdekken met folie of glas) en bij 25-35grC wegzetten. Kieming meestal binnen enkele weken, maar kan volgen zolang de zaden hard zijn. 

 

Productspecificatie

Familie:
Arecaceae
Wetenschappelijke naam:
Johannesteijsmannia altifrons
Nederlandse naam:
Joey palm
Oorsprong soort:
Thailand, Maleisië en Indonesië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Arecaceae
Wetenschappelijke naam:
Johannesteijsmannia altifrons
Nederlandse naam:
Joey palm
Oorsprong soort:
Thailand, Maleisië en Indonesië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 5 beoordelingen
5
0
0
0
0

Overwateringkills

Out of three seeds I received one was broken on the outside and didn’t make it. That was probably the post office’s fault. The other two started sprouting recently.


Martin Reijnaerts

Na diverse pogingen eindelijk een zaad dat gekiemd is.
Inmiddels begint het een mooi eerste blad te vormen en is het overgebracht naar een eigen grotere pot


Shiva

I ordered joey palm seeds, they arrived earlier than i expected. Seeds were fresh and in excellent condition, both of them were already sprouting. Packaging was also in great condition. Am so happy to receive these. Thank you very much for your services Onszaden. I will definitely be shopping at this store again. Greetings from Canada.


Marc

1 zaadje gekiemt na enkele maanden en heeft inmiddels een mooi groot blad. Nog 1 zaadje zit in de propogator. Wie weet komt die ook nog uit.

Mijn advies zou zijn om ze in een pot van 20cm diep te zaaien aangezien de penwortel vrij diep gaat en ze schijnen gevoelig te zijn voor beschadiging.


Jimmie Zeelenberg

Het zaad ontkiemde na 2 maanden. Een langzame groeier maar het eerste blad ziet er veel belovend uit!