nl en

Winterhard / Zwarte walnoot (Juglans nigra)

Zwarte walnoot (Juglans nigra) Zwarte walnoot (Juglans nigra) Zwarte walnoot (Juglans nigra) Zwarte walnoot (Juglans nigra)
Zwarte walnoot (Juglans nigra) Zwarte walnoot (Juglans nigra) Zwarte walnoot (Juglans nigra) Zwarte walnoot (Juglans nigra)
Zwarte walnoot (Juglans nigra)
1 Review | Review toevoegen
Zwarte walnoten hebben een bijzondere, aromatische smaak die heel anders is dan die van de gewone walnoot.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 2 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Zwarte walnoten hebben een bijzondere, aromatische smaak die heel anders is dan die van de gewone walnoot. Ze worden echter maar weinig verkocht en gebruikt, omdat de dikke schil ervoor zorgt dat ze lastiger te kraken zijn. Ze zijn vaak te groot en te hard voor een notenkraker, waardoor je eerder moet denken aan een hamer of bankschroef. De noten kunnen daarvoor eerst goed worden gedroogd in de zon. Maar als ze eenmaal zijn open gekraakt, is het een heerlijke noot om direct te eten of als ingrediënt toe te voegen aan gerechten. De soort komt van oorsprong uit het oosten van de Verenigde Staten. Daar groeit de boom uit tot een hoogte van zo’n 30 meter, vaak in de buurt van rivieren. Het hout van de boom is geliefd voor het maken van meubels. Het is een relatief snelle groeier (stuk sneller dan de gewone walnoot), zodat deze al na 4 jaar na zaaien vruchten kan geven. De vruchten zijn eerst groen en kleuren bij rijping naar donkerbruin. De boom is goed te snoeien, zodat deze eventueel ook klein gehouden kan worden. 

Zaaibeschrijving: Zaden eerst 24 uur laten weken in water. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en 3-4 maanden in de koelkast plaatsen. Grond daarbij vochtig houden door het geheel af te dekken met folie of glas. Na deze periode laten kiemen bij kamertemperatuur. Kieming kan lang duren en eventueel kan een extra koelkastperiode helpen om de kiemrust te doorbreken. Kieming kan volgen, zolang de zaden hard zijn. 

Familie: Juglandaceae
Latijnse naam: Juglans nigra
Nederlandse naam: Zwarte walnoot
Oorsprong soort: Verenigde Staten 

Zaaitijd: Augustus - Februari 
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging    
Minimumtemperatuur:
-30 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Sjoerd - 10-03-2022 17:20

Eén van de twee noten geplant, 3 maanden in de koelkast gezet en al enkele dagen na het uit de koelkast halen was er groei zichtbaar. Plant ziet er goed uit en is al een 40 tal cm hoog een maand later.