nl en

Tropisch / Broedblad (Kalanchoe pinnata)

Broedblad (Kalanchoe pinnata) Broedblad (Kalanchoe pinnata) Broedblad (Kalanchoe pinnata) Broedblad (Kalanchoe pinnata)
Broedblad (Kalanchoe pinnata) Broedblad (Kalanchoe pinnata) Broedblad (Kalanchoe pinnata) Broedblad (Kalanchoe pinnata)
Broedblad (Kalanchoe pinnata)
0 Review | Review toevoegen
Aan de bladrand van deze succulent vormen zich kleine kopieën met zelfs al blaadjes en wortels.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 dagen

€ 4,00
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Crassulaceae
Latijnse naam: Kalanchoe pinnata (voorheen Bryophyllum pinnata)
Nederlandse naam: Broedblad
Herkomst: Madagaskar

Aan de bladrand van deze succulent vormen zich kleine kopieën met zelfs al blaadjes en wortels. Als ze van het vlezige blad vallen, kunnen ze direct in de bodem wortelen en doorgroeien als nieuwe plant. Op die manier kan de plant zich snel verspreiden door een gebied, waarbij dat van nature de drogere delen van Madagaskar zijn. De plant kan ook tot bloei komen om zich geslachtelijk te kunnen voortplanten, zodat er variatie in de populatie komt. Dat gebeurt met een vrij grote bloeiwijze met belvormige bloemen die rode tinten hebben. Broedblad is een populaire kamerplant en vrijwel alle kamerplanten zijn verkregen met de kleine plantjes aan de bladrand en dus met elkaars kopieën. Het is leuk om deze soort ook te zaaien, zodat er genetische variatie ontstaat onder de gehouden kamerplanten.  

De plant is makkelijk te verzorgen en houdt van een goed doorlatende grond en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Laat de grond tussen het watergeven droog worden. 

Zaaibeschrijving: Kleine zaden eerst 1 minuut laten weken in heet water uit de kraan. Vervolgens 24 uur laten weken in water bij kamertemperatuur en zaaien op het oppervlak van zaai- en stekgrond. Zaden niet bedekken met grond en het geheel afdekken met folie of glas. Kieming meestal na enkele weken bij 21-24grC op een lichte standplaats zonder direct zonlicht.  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.