nl en

Tropisch / Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant')

Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant') Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant') Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant') Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant')
Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant') Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant') Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant') Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant')
Reuzenolifantsoor (Leucocasia gigantea 'Thailand Giant')
5 Reviews | Review toevoegen
De bladeren van deze soort zijn werkelijk enorm: in tropische condities tot wel 180 cm groot!

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De bladeren van deze soort zijn werkelijk enorm: in tropische condities tot wel 180 cm groot! Als kamerplant zullen ze wat minder groot worden, maar zijn dan nog steeds heel indrukwekkend. Deze variëteit ‘Thailand Giant’ produceert de grootste bladeren van de soort en is in 2003 ontdekt in de tropische regenwouden van Kanchanaburi in Thailand. De grote bladeren verdampen veel water en ook zijn er veel voedingsstoffen nodig om ze te kunnen vormen. Zorg daarom voor een voedselrijke grond en geef de plant ook extra plantenvoeding. Daarnaast heeft de plant water nodig, zodra de grond bijna droog is. Vooral jonge planten moeten niet te nat staan, terwijl oudere planten bijna onbeperkt water kunnen krijgen. Kies verder een zonnige tot halfzonnige standplaats, besproei de bladeren regelmatig met water en zet de plant in de wintermaanden niet in de buurt van een verwarming. Bij deze omstandigheden zal de plant makkelijk kunnen groeien en uiteindelijk ook kunnen bloeien met crème-witte bloemen die heerlijk zoet ruiken. Colocasia gigantea is de vorige Latijnse naam van de soort, maar wordt nog regelmatig gebruikt. Dit gaat dus om dezelfde soort. 

Zaaibeschrijving: Zaden zijn kort houdbaar en kunnen zonder voorbehandeling oppervlakkig worden gezaaid in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en het geheel afdekken met folie of glas. Kieming meestal na enkele weken bij 25-30grC.  

Familie: Araceae
Latijnse naam: Leucocasia gigantea 'Thailand Giant'
Nederlandse naam: Reuzenolifantsoor
Oorsprong soort: Thailand  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld   
Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Overwateringkills - 24-09-2023 16:19

I received more than 10 seeds and got many seedlings! I hope they’ll grow massive one day!

Mike - 29-06-2023 13:57

Super kwaliteit ontkiemingspersentatie is 100%
Je moet wel even geduld hebben en de beschrijving goed door nemen.
Maar dan heb je ook wat, na 4 weken geleden gezaaid te hebben heb ik er ongeveer 60 ontkiemd, gaat zeker nog meer bestellen.

Anoniem - 19-06-2023 14:13

Na 5 maanden te wachten toch 2 van de 10 uitgekomen tot sterke plantjes.

Daniel - 22-01-2023 13:09

Sie kamen schnell und gut verpackt an. Es waren deutlich mehr als 10 Samen, danke an dieser Stelle für die extra Samen!
Nach einer Woche bei 28 Grad Celsius und 90% Luftfeuchte keimen bereits die meisten, der Rest folgt sicherlich auch bald. Bin sehr zufrieden!

Marina - 07-01-2022 17:48

Heel hoog kiemingspercentage en ze groeien snel. Leuk om zo je eigen (en voor iedereen die je kent vanwege het hoge succesgehalte) kamerplant te kunnen kweken.