nl en
๎Œ”

Tropisch / Waaierpalm (Licuala sp. 'Kalimantan Mottled')

Waaierpalm (Licuala sp. 'Kalimantan Mottled') Waaierpalm (Licuala sp. 'Kalimantan Mottled') Waaierpalm (Licuala sp. 'Kalimantan Mottled')
Waaierpalm (Licuala sp. 'Kalimantan Mottled') Waaierpalm (Licuala sp. 'Kalimantan Mottled') Waaierpalm (Licuala sp. 'Kalimantan Mottled')
Waaierpalm (Licuala sp. 'Kalimantan Mottled')
1 Review | Review toevoegen
Dit is een zeer zeldzame Licuala-soort die pas recent is ontdekt in de regenwouden van Borneo.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 8,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit is een zeer zeldzame Licuala-soort die pas recent is ontdekt in de regenwouden van Borneo. In het zuidelijk deel van het eiland dat bij Indonesië hoort en dat is helaas ook een gebied dat ernstig wordt bedreigd door houtkap. Het is een kleine palmsoort met werkelijk spectaculaire bladeren. Donkergroene bladeren zijn bedekt met allerlei lichtgroene vlekken, waardoor er een opvallend patroon ontstaat. Hiermee lijkt de soort op de al langer bekende Licuala mattanensis var. Mapu. Het grootste verschil tussen deze soorten is te zien aan de vruchten en zaden. Bij de L. mattanensis zijn die langwerpig, terwijl de vruchten en zaden van deze nieuwe soort rond zijn en ongeveer een centimeter groot. 

De plant heeft een vochtige, warme omgeving nodig voor de groei. Zorg dan ook voor een hoge luchtvochtigheid en besproei de bladeren anders regelmatig met water. Een temperatuur van 25-30grC zou optimaal zijn voor in ieder geval een deel van het jaar, Daarnaast kunt u een goed doorlatende grond gebruiken die licht vochtig gehouden kan worden. Vermijd direct zonlicht. 

Zaaibeschrijving: Het zaad eerst 12 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij 25-30grC. Grond constant licht vochtig houden. Kieming kan volgen, zolang het zaad hard is. Dit kan enige tijd duren.   

Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Licuala sp. ‘Kalimantan Mottled’
Nederlandse naam: Waaierpalm 
Oorsprong soort: Borneo

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 18 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Ioana - 31-01-2023 12:57

I got this seed on January 10 and I have been keeping it in damp spaghnum moss in a terracotta pot covered with a plastic bag with holes and today it came to life. Can't wait to see where it goes from here. Seed is viable!