nl en
๎Œ”

Winterhard / Zwarte goji bes (Lycium ruthenicum)

Zwarte goji bes (Lycium ruthenicum) Zwarte goji bes (Lycium ruthenicum)
Zwarte goji bes (Lycium ruthenicum) Zwarte goji bes (Lycium ruthenicum)
Zwarte goji bes (Lycium ruthenicum)
0 Review | Review toevoegen
De kleine (1 cm), zwarte vruchten zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze kunnen worden gegeten als ze volledig rijp zijn en dat kan vers, gedroogd of als thee.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De zwarte gojibes is een vrij zeldzame soort uit het centrale deel van Azië en is van hetzelfde geslacht als de bekende rode gojibes. De kleine (1 cm), zwarte vruchten zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze kunnen worden gegeten als ze volledig rijp zijn en dat kan vers, gedroogd of als thee. De soort groeit van nature in zeer droge gebieden en komt ook in de Himalaya voor tot op een hoogte van 4000 meter. Dit maakt de soort zeer droogteresistent, maar ook volledig winterhard. De stengels van de struik hebben doorns en reiken uiteindelijk tot een hoogte van zo’n 2 meter. Snoeien is geen probleem en de plant is eenhuizig, zodat 1 plant voldoende is voor het oogsten van vruchten. Een zonnige standplaats is overigens aan te raden.

Zaaibeschrijving: Zaden eerst enkele weken in de koelkast leggen en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden, waarna de kieming meestal na enkele weken volgt bij kamertemperatuur.  

Familie: Solonaceae
Latijnse naam: Lycium ruthenicum
Nederlandse naam: Zwarte goji bes
Oorsprong soort: Centraal-Azië 

Zaaitijd: November - Juni
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld   
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.